Kamiondžiju iz Belorusije zadesio ogroman peh! Na put mu pala ogromna hladnjača, a meštani sela Ražana mu pomogli kao bratu rođenom

20.06.2022

19:00

0

Sašin boravak u blizini Kosjerića morao je da potraje nekoliko dana, ali su se domaćini svojski potrudili da mu umanje muke

Kamiondžiju iz Belorusije zadesio ogroman peh! Na put mu pala ogromna hladnjača, a meštani sela Ražana mu pomogli kao bratu rođenom
1655745307_kosjeric-belorus-kamion-hladnjaca-fotomilanbozovic2 - Copyright RINA

Dok je vozio šleper ka Divčibarama, Sašu Šiškina iz Belorusije zadesio je ogroman peh! U blizini sela Ražana, kod Kosjerića, sa tovarnog prostora hladnjača mu je spala na put. 

Kilometrima udaljen od svoje zemlje, bez poznanstava i kontakata na zapadu Srbije nije znao kako da se izbavi iz preteške situacije koja ga je zadesila. 

Međutim, ipak nije ostavljen na cedilu, a stanovnici Kosjerića su mu pomogli kao bratu rođenom.

RINA
 

- Kad smo videli šta se dogodilo u blizini naših kuća nekoliko komšija se odmah okupilo i otišli smo da vidimo kako možemo da pomognemo čoveku. Pokušavali smo nekoliko sati da sami izvučemo prikolicu, ali nismo uspevali. Pozvali smo dizalicu, koja je u ovom slučaju bila jedino rešenje kako bi vozač mogao da nastavi put. Kada smo podigli hladnjaču videlo se da ima poprilična oštećenja i da Belorus ne može da nastavi put dok je ne popravi - kaže za RINU Milan Božović jedan od aktera ove priče.

Sašin boravak u blizini Kosjerića morao je da potraje nekoliko dana, ali su se domaćini svojski potrudili da mu umanje muke. Kosjerci su mu pružili konačište, hranu, provodili vreme sa njim kako bi se osećao kod svoje kuće.

RINA
 

- On je ostao zatečen.Nije očekivao takvo gostoprimstvo, bio je naprosto iznenađen. Kao profesionalni vozač prošao je mnogo ali, rekao je kako nešto slično nije nigde video, niti doživeo. Čak je i nekoliko puta ponovio da mu je krivo što se baš u Srbiji nije rodio. Mi smo ga od petka kada se sve to izdešavalo, primili kod nas u kuću i delili hranu sve do danas, kada je krenuo na put za Beograd - dodao je Božović.

Saši se sreća ipak osmehnula, pa je nakon popravka hladnjače i utovara robe konačno krenuo svojom upisanom trasom, sa porukom da će rado prolaziti kroz našu zemlju i uvek se posetiti prijatelje koje je kod Kosjerića stekao.

Bonus video

Facebook/Grčka info

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike