Brat i sestra teško bolesni: Slep čovek zimi sankama ide do ambulatnih kola - potrebna im je pomoć!

16.07.2022

16:01

0

Doskovićima je potrebna naša pomoć! Ljubinka možete kontaktirati na broj telefona: 061/208-45-40.

Brat i sestra teško bolesni: Slep čovek zimi sankama ide do ambulatnih kola - potrebna im je pomoć!
ljubinka milivoje (1) - Copyright RINA

Nemaština, tuga i bolest nadvile su se nad dom Doskovića iz sela Rasno kod Priboja. Brat i sestra, oboje bolesni, žive bez vode i osnovnih uslova za život, a sada kad su već zašli u godine mnoge muke pritisle su ih sa svih strana. Ljubinko je izgubio vid pre 25 godina kada su ga izdali i bubrezi, a njegova sestra Milivojka takođe muči isti nedostatak od rođenja jer vidi svega dva posto.

- Kuća u kojoj živimo je naša, ali je prilaz do nje jako loš a i nalazi se na velikom usponu. Čim padne sneg, vozilo koje dolazi po mene da me vodi na dijalizu nije u mogućnosti da priđe pa neretko moram da se ovako bolestan i slep spuštam sankama do prevoza. A kada se stvari zakomplikuju, pa moram da ostanem u bolnici, sestri Milivojki niko nema da donese kantu vode - kaže Ljubinko.

Zbog konfiguracije terena ne postoji mogućnost da se do kuće ovo dvoje ljudi uvede voda, a najviše bi im značilo kada bi iz ovog udaljenog sela mogli da siđu u neki smeštaj bliže gradu.

- Ja sam nudio svoju kuću za neki trajni smeštaj nas dvoje dok smo živi, mi se razdvajati nećemo. A kada nas ne bude neka im ostane sve. Ali na tome je sve ostalo. Nudili su nam dom u Pančevu, kažu da je on za slepe i slabovide, ali mi se još nismo izjasnili ne ide nam se tamo. Borimo se kako možemo, plaćamo ženu od naših primanja povremeno da nam pomogne. Ako opština i Centar ne mogu da nam izađu u susret, možda građani mogu donacijom da nam pomognu da otkupimo neki smeštaj koji će biti uslovniji za život i bliže doktoru - kaže Ljubinko i moli sve ljude dobre volje ako mogu da im pomognu, kako sledeću zimu ne bi dočekali u neuslovnoj kući bolesni i sami.

Doskovićima je potrebna naša pomoć! Ljubinka možete kontaktirati na broj telefona: 061/208-45-40.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike