Otvorili haubu i pao im mrak na oči: Smuk dugačak preko jednog metra zavukao se u Filipov automobil - izvlačenje trajalo satima

05.07.2022

21:48

0

Zmija se sakrila negde iza motora ili uvukla u branik

Otvorili haubu i pao im mrak na oči: Smuk dugačak preko jednog metra zavukao se u Filipov automobil - izvlačenje trajalo satima
RINA

Velike vrućine, ali i nedavni zemljotresi kao da su izmamili na površinu sve zmije koje žive na teritoriji Čačka. Svakodnevno se viđaju na ulicama, u dvorištima i u kućama. Ljudi su u panici jer vrlo često ne znaju kome da se obrate za pomoć jer kad pozovu komunalne službe dobiju odgovor da za njih niko nije nadležan. Najnoviji slučaj dogodio se mladiću iz Raške kada je svoj automobil dovezao u Čačak na pregled, a to putovanje pretvorilo se u višesatnu agoniju. 

- Kada smo podigli haubu auta videli smo smuka dugog preko jednog metra, odmah smo spustili haubu i vozilo isterali iz garaže, a zmija se sakrila negde iza motora ili uvukla u branik. Pokušali smo na razne načine da je isteramo, čak i dim smo upotrebili ali ona se nije pojavljivala - kazao je Filip Andrić. 

Kako dugačkog smuka nisu videli da je izašao napolje, odlučili su i oni, kao i svi pre njih, da pozovu Dejana Bisenića jer to je jedini čovek u čitavom Moravičkom okrugu koji narod već godinama spasava od opasnih gmizavaca. Nekada po čitavu noć ne spava, ali ne može da ostane imun na sve te pozive koje dobija. 

- Znali smo da je ona još tu, pozvali smo Dejana koji je odmah došao i rekao, "uplašili ste je, ne mogu da komuniciram sa njom kako bih je izvukao napolje", i dodao da se nađemo ponovo oko osam sati uveče. Ostavio sam auto i čekao da se agonija završi. Dejan je došao i rekao da je ona još tu. Kada je uspeo da je izvuče nekih pola metra, moj brat je čuo da ona izlazi iz auta i tada se uplašio, zalupio vrata od vozila, gde se i ona uplašila i ponovo se zavukla. Čekali smo nekoliko sati, do trenutka dok nije polako krenula da izlazi između fara i branika, i da se spušta niz gumu - kaže Filip. 

Da nije imao ovakvo iskustvo i video svojim očima, kako kaže ovaj mladić iz Raške, ne bi verovao da je ovako nešto moguće da se dogodi. 

- Dejan nam je zaista mnogo pomogao i zbog toga smo mu zauvek zahvalni. Ne bi znali šta da radimo da nije došao, i to bez reči, da nam pomogne - dodao je mladić iz Raške.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA