Čačansko naselje puno zmija: Nakon što je ujela komšinicu meštani žive u strahu! (FOTO)

25.05.2022

20:08

0

"Zmije dugačke i preko dva metra nalazili smo u našim kućama"

Čačansko naselje puno zmija: Nakon što je ujela komšinicu meštani žive u strahu! (FOTO)
1653484886_cacak-naselje-puno-zmija-fotorina4 - Copyright Foto: RINA

Niti manje ulice, niti veće opasnosti kad dođu vreli dani. Nakon što je u Pantićevoj u Čačku, zmija ujela stariju ženu koja je usled posledica završila u bolnici, ostale komšije žive u strahu. Ovo je prvi put da se dogodio sličan incident koji im je uterao strah u kosti, ali nije prvi put da u blizini svojih kuća vide opasne gmizavce koji prete da ugroze živote stanovnika.

- Zmije dugačke i preko dva metra nalazili smo u našim kućama. Jednu smo otkrili sasvim slučajno kad je mačak uporno grebao po zidu i gledao u jednu tačku. Kad sam prišao video sam ogromnu zmijuu sa sve izbačenim jezikom. Jezivo je kad pomislite da zaspite, a ona može da vam dođe u neposrednu blizinu. Zbog toga su prošlog leta mnoge noći bile i neprospavane, jer sam jednu našao omotanu oko saksije za cveće, a drugu na ulici ispred kuće- rekao je Dejan Miljković.

Upoznati sa činjenicom da žive u opasnom delu grada, ovi Čačani su prinuđeni da postavljaju barikade kako bi sprečili da se zmije približe njima i njihovoj deci. Poznato je da zmije najčešće naseljavaju napuštene kuće, a upravo je takvih nekoliko objekata u Pantićevoj ulici u Čačku.

- Konsultovali smo se sa ljudima koji poznaju problematiku i rekli su nam kako da se zaštitimo. Moramo uz samu ogradu da sipamo sodu bikarbonu i stavljamo hepo kocke koje mogu da ih oteraju od kuća. Svake godine ovaj problem prijavljujemo nadležnim inspekcijama, ali problem nikako da se reši. Mi sami čistimo i kosimo koliko možemo da bismo se spasili, ali to nije trajno rešenje. Moraju nadležne službe da uzmu ovaj problem za ozbiljno kako se ne bi završilo tragično- kazala je Ljiljana Stojanović.

Prema rečima meštana, najveće leglo zmija krije se u kući koja je nekada bila opštinska, a sada tu već niko ne dolazi, a kamoli održava i preti da se sruši.

- Kuća je odavno napuštena i tu niko ne živi. Kada ovako zmije izlaze na put, ne smem ni da zamislim šta se sve krije u podrumu tog objekta. Nažalost ovo nije jedina napuštena kuća pored koje zatvaramo oči kada prolazimo, ima ih još nekoliko u ovoj ulici sa istom sudbinom, ali i sa istim leglom zmija- zaključuju meštani.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike