Nišliju (33) ujeo poskok! Zmija otrovnica vrebala iz dvorišta, ostavila mu opaku ranu, čovek hitno prebačen u Urgentni

04.05.2022

16:15

0

Autor: M. Kostić

Nišlija N.D. (33) zbrinut je danas u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, nakon što ga je u njegovom dvorištu u naselju "9. maj" ujeo poskok

Nišliju (33) ujeo poskok! Zmija otrovnica vrebala iz dvorišta, ostavila mu opaku ranu, čovek hitno prebačen u Urgentni
Poskok - Copyright Wikipedia

Nišlija N.D. (33) zbrinut je danas u  Univerzitetskom kliničkom centru Niš, nakon što ga je u njegovom dvorištu u naselju "9. maj" ujeo poskok. On je primio terapiju predviđenu za ugriz otrovnih zmija i njegovo zdravstveno stanje se prati u UKC.

Kako je potvrđeno u niškoj  Hitnoj pomoći, oni su intervenisali po pozivu da je čoveka ujela otrovnica.

-  Pacijenta smo preuzeli iz privatnog vozila kojim je već bio krenuo ka bolnici. Bio je u svesnom stanju, tvrdio je da ga je u njegovom dvorištu ujela zmija – saopštila je doktorica Jadranka Trifunov.

U niškom UKC rečeno je da je pacijent svestan i kominikativan te da je primio terapiju predviđenu za ugriz otrovnih zmija.

24sedam/Maja Kostić
 

-  Pregledan je na Infektivnoj klinici gde je primio protivotrov nakon čega je upućen na odeljenje reanimacije radi daljeg praćenja njegovog zdravstvenog stanja.  Uočena je manja povreda na desnoj potkolenici za koju pacijent tvrdi da je nastala zmijskim ujedom  – naveli su iz niške bolnice.

Poskok je jedna od dve otrovnice koja obitava na našim prostorima, ali za razliku od šarke, čije je stanište u planinskim predelima, on se može pronaći na područjima do hiljadu metara nadmorske visine.  Tokom prvomajskih praznika poskok je zatečen na parkiralištu jednog tržnog centra u Nišu gde je, kako se sumnja dospeo, u vozilu nekog od izletnika koji su posetili Jelašničku ili Sićevačku klisuru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike