Pola metra novog snega palo u martu: Zlatibor zavejan, Golija neprohodna, a u Novoj Varoši i dalje vanredno

10.03.2022

10:57

0

Padavine traju već danima i otežavaju saobraćaj na glavnim magistralnim putevima Zapadne Srbije

Pola metra novog snega palo u martu: Zlatibor zavejan, Golija neprohodna, a u Novoj Varoši i dalje vanredno
sneg Zlatibor (2) - Copyright RINA

Sneg koji je satima padao na teritoriji zapadne Srbije otežava saobraćaj na glavnim magistralnim putevima. Prethodnih dana je u pojedinim planinskim područjima palo i do pola metra novog snega. Na teritoriji Zlatiborskog okruga na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Zlatibora i Tare.

- Saobraćaj se odvija usporeno, ekipe su na terenu i uklanjaju sneg sa putnih pravaca, očekuje se da do popodnevnih sati bude ukinuta zabrana saobraćaja za teretnjake. Apelujemo na sve vozače da ukoliko se nađu iza čistača na putu da ga ne pretiču, jer to može usloviti potpunom kolapsu u saobraćaju na planinskim prevojima - kaže za RINU Alen Mušanović iz "Puteva Užice".

RINA
 

Usled obilnih snežnih padavina put preko Golije od Ivanjice ka Novom Pazaru ponovo je u potpunom prekidu. Snežni nanosi ispod Jankovog kamena dostižu visinu od nekoliko metara.

- I pored svih napora putara usled jakog vetra i snega put Preko Brdo - Odvraćenica je neprohodan za saobrćaj. Tek po prestanku padavina putari sa mehanizacijom će moći izaći na teren i krenuti sa raščićavanjem. Ostali putni pravci na teritoriji Ivanjice su prohodni - kaže Vitomir Arsović.

Vanredno i dalje u Novoj Varoši

Na teritoriji opštine Nova Varoš putevi do pojedinih sela su potpuno zavejani, stoga je u četiri mesne zajednice i dalje na snazi vanredna situacija.

- Tokom prethodnih dana napadalo je oko preko 30 centimetara novog snega, ali najveći problem putarima pravi jak vetar koji je fromirao visoke smetove i presekao putne pravce u dužini od 100, a negde i do 500 metara. Svi ti snežni nanosi ne mogu da se osposobe i učine porhodnim na tim našim lokalnim putevima bez neke teške građevinske mehanizacije - izjavio je Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Kraljevačka Tolisnica u snegu, grejderi i u Usću i Tepeču

Zbog veće količine snega u kraljevačkom selu Tolišnica, angažovane su ekipe putara, a prema informacijama EPS-a svi potrošači imaju uredno snabdevanje strujom.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je za Tanjug da se šalju grejderi u naselja Ušće i Tepeče i istakao da su svi putni pravci prohodni.

RINA
 

Kažu da su dalekovodi pod naponom, ali da građani imaju uredno snabdevanje strujom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike