Potpuno blokiran put preko Golije! Saobraćaj zabranjen za šlepere preko Zlatibora i Tare (FOTO)

06.03.2022

15:16

0

Baba marta opet pokazuje oštre zube, sneg veje satima

Potpuno blokiran put preko Golije! Saobraćaj zabranjen za šlepere preko Zlatibora i Tare (FOTO)
sneg padavine (1) - Copyright RINA

Najkritičniju deonicu u Srbiji tokom zimskih meseci, Preko Brdo - Odvraćenica na Goliji, putari su nadljudskim naporima uspeli da održe prohodnom tri dana, ali su nove snežne padavine ponovo zavejale put.

- Sneg praćen jakim vetrom opet je napravio ogromne snežne nanose, visoke i po nekoliko metara. Putari trenutno usled jake mećave nisu u mogućnosti da čiste jer im to ne dozvoljavaju vremenski uslovi, čim se padavine smanje sva mehanizacija je spremna da izađe na teren. Osim ovog pravca koji je zavejan, svi drugi putevi na teritoriji opštine su prohodni - rekao je Vitomir Arsović iz "Puteva Ivanjica".

RINA
 

Snežna mećava otežava saobraćaj na magistralnom putu od Zlatibora ka Novoj Varoši. Putevi prvog prioriteta su pročišćeni, ali se vozačima ipak savetuje oprez.

- Na putu je grejder koji uklanja sneg i omogućava kretanje vozila, neretko se dešava da ga vozači u nedostatku strpljenja pretiču i onda naprave kolaps u saobrćaju. Stoga apelujem na sve koji se danas odluče na put, da to ne čine ukoliko mehanizaciju susrtenu na putu - izjavio je Alen Mušanović iz "Puteva Užice".

Zbog loših vemenskih uslova saobraćaj je zabranjen za šlepere preko Kadinjače, Zlatibora, Kalužerskih bara i Debelog brda.

RINA
 

Na teritoriji opštine Nova Varoš nekoliko loklanih puteva je neprohodno, a meštani samostalno čiste sneg sa traktorima i vozama, u četiri mesne zajednice još uvek je na snazi vanredna situacija. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike