Nezapamćene gužve i rekord na Preljini: Preko 73.000 vozila prošlo kroz naplatnu rampu (FOTO)

05.05.2021

08:56

0

Autor: A. B.

Izvor: RINA

Veće saobraćajne gužve zabeležene su na obilaznom putu oko Čačka i Užica

Pixabay

Produženi praznični vikend je završen, a sa njim i saobraćajne gužve. Na autoputu Miloš Veliki juče nije bilo većih zadržavanja, a tokom prethodnih nekoliko dana kroz naplatnu rampu u Preljini prošao je najveći broj automobila od otvaranja ove deonice autoputa.

– Kroz naplatnu rampu prošlo je rekordnih preko 73.000 vozila, a samo u četvrtak je naplaćena je putarina za 9.000 vozila, što je za 10,5 procenata više od najveće zabeležene naplate. Slična situacija bila je i u petak. Do zadržavanja tih dana vikenda je došlo jer na samom izlasku sa naplatne rampe u Preljini, kapaciteti magistralnog puta nisu bili dovoljni da u jednom trenutku prime toliki broj vozila – rekao je za RINU Saša Savić iz JP “Putevi Srbije”

On ističe da su vozači ispoštovali apele nadležnih, krenuli kućama na vreme i zato nije bilo većih saobraćajnih gužvi u ponedeljak i utorak.

Pročitajte još:

– Praksa je pokazala da se često na putovanje kreće u zadnji čas i zato smo apelovali na sve da svoj polazak ipak prilagode i ne kreću na put od 17 do 20 časova što je većina ispoštovala. Mnogi naši sugrađani krenuli su dan ranije i u ponedeljak je kroz naplatnu rampu prošlo oko 13.500 vozila, a juče je prolazilo oko 1.000 vozila po satu, što nije izazvalo ni zastoje ni gužve. Svi naplatni kanali su radili bez minuta pauze, što je dodatno sprečilo duže zaustavljanje vozila – kaže Savić.

Veće saobraćajne gužve zabeležene su na obilaznom putu oko Čačka i Užica, a situaciji je dodatno otežao udes koji se dogodio kod Sevojna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti