Novak Đoković dobio rivala na žrebu US opena! On je prva prepreka ka rekordnom 24. grend slemu

24.08.2023

18:07

0

Autor: D. N.

Naš najbolji teniser ove godine već osvojio Australijan open i Rolan Garos

Novak Đoković dobio rivala na žrebu US opena! On je prva prepreka ka rekordnom 24. grend slemu
Novak Đoković na US openu - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saznao je ime prvog protivnika na poslednjem grend slemu u sezoni, US openu, a to je Francuz Aleksandar Miler.

U drugom kolu turnira u "Velikoj jabuci" mogući protivnik Đokoviću je pobednik duela Bernabe Zapata Miraljes - Etan Kvin, dok bi u trećoj rundi mogao i da se sastane sa Laslom Đereom ili Brendonom Nakašimom.

U četvrtom kolu Novaku su potencijalni protivnici Feliks Ože-Alijasim i Fransisko Seundolo, a u četvrtfinalu su najjači mogući rivali Tejlor Fric i Stefanos Cicipas.

Kada je reč o polufinalu, Đoković bi mogao da igra sa Holgerom Runeom ili Kasperom Rudom, dok su u suprotnoj polovini žreba Karlos Alkaraz i Danil Medvedev.

Samim tim, Španac ili Rus bi mogli da mu budu protivnici u finalu.

Ukoliko trijumfuje u Njujorku, biće mu to 24. grend slem trofej i tako će postati apsolutni rekorder. Podsetimo, ove godine je slavio na Australijan openu i Rolan Garosu, ali je u finalu Vimbldona izgubio od Karlosa Alkaraza koga je savladao u finalu Mastersa u Sinsinatiju.

Kada je reč o ostalim teniserima iz Srbije, Dušan Lajović će se u prvom kolu sastati sa Kinezom Jibing Vuom, dok će Miomir Kecmanović igrati sa Huanom Pablom Variljasom iz Perua. Rival Laslu Đereu na startu turnira u Njujorku biće Amerikanac Brendon Nakašima.

US open počinje 28. avgusta, a titulu brani Alkaraz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike