Nole ima terminatorsku glavu! I ovaj podatak otkriva zbog čega je Srbin najbolji svih vremena!

23.08.2023

19:05

0

Autor: A. Š.

Srpski as je trijumfom protiv Karlosa Alkaraza u Sinsinatiju produžio nestvaran niz u odlučujućim setovima finala iz Masters serije 1000

Nole ima terminatorsku glavu! I ovaj podatak otkriva zbog čega je Srbin najbolji svih vremena!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Drugi reket sveta Novak Đoković napravio je sjajnu uvertiru za poslednji grend slem sezone. Srpski as osvetio se u finalu Mastersa u Sinsinatiju Karlosu Alkarazu za bolan poraz u borbi za trofej na Vimbldonu, savladavši mladog Španca posle preokreta.

Bio je Nole na konopcima u Sinsinatiju, u taj-brejku drugog seta je čak spasao i meč loptu, a onda podesio svoju „terminatorsku“ glavu i u taj-brejku trećeg seta došao do 95. trofeja u impresivnoj karijeri.

O još jednom spektakularom meču kojeg su teniskim zaljubljenicima priredili bez premca najbolji teniser današnjice i mladić koji je u budućnosti projektovan za njegovog naslednika, evropski mediji bruje već danima.

Izvlače se novi podaci, a jedan od poslednjih samo je još jedna recka u Noletovoj koloni u odabiru najboljeg tenisera svih vremena, tim pre što je dve „udario“ protiv direktnog konkurenta Rodžera Federera.

Naime, trijumfom u Sinsinatiju Đoković je nastavio jedan fenomenalan niz kojim samo potvrđuje da je njegova mentalna snaga jedan od najjačih, ako ne i najjači, aduta protiv svih rivala na turu.

Statističari su su izvukli podatak da Nole nikada nije izgubio odlučujući tajbrejk u finalima Mastersa iz serije 1000.

Niz je započeo davne 2007. godine protiv Federera u Montrealu, a potom su redom padali Monfis (Pariz, 2009.), Nadal (Majami, 2011.), Del Potro (Šangaj, 2013.), Federer (Indijan Vels, 2014.).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike