Novače, glavu gore: Kralj nije pao - Đokoviću, dokaži to "nevernim Tomama" na US openu!

17.07.2023

12:12

0

Autor: Milan Nastić

Jedan poraz u finalu, makar on bio i na Vimbldonu, ne znači da je završena dominacija srpskog tenisera

Novače, glavu gore: Kralj nije pao - Đokoviću, dokaži to "nevernim Tomama" na US openu!
Copyright AP Photo/Alastair Grant

Svemu dođe kraj, pa tako i dominaciji Novaka Đokovića na Vimbldonu. Za to se pobrinuo Karlos Alkaraz, koji je u finalu maratonskog meča (4 sata i 46. minuta) slavio sa 3:2, čime je prekinuo Noletov niz od 34 pobede zaredom na prestižnom grend slemu, odnosno na Centralnom terenu, gde ne zna za poraz punih 10 godina.

Naravno, ostaje žal, svi smo očekivali da će Nole stići do 24. grend slema i time još jednom dokazati da je najbolji teniser svih vremena, ali preko puta mreže imao je raspoloženog Alkaraza, koji je pokazao da je pred njim blistava budućnost i da je u ovom trenutku jedini koji može da parira našem igraču.

Čini se da je Španac pobedio Đokovića onim čime Nole dominira već više od deset godina, mentalnom snagom . Kad je bilo najvažnije osvajao je poena i jednostavno u takvoj igri srpski teniser kao da se nije najbolje snašao.

Pritom, našeg igrača nije služio ni servis, ali ni bekhend, i to u odlučujućim trenucima kada se lomio meč. 

Ali, i pored toga, Novak zaslužuje sve pohvale, borio se do poslednjeg trenutka, ali ovaj put Fortuna nije bila na njegov strani.

Ruku na srce, Nole je izvukao poslednji atom snage iz sebe, niko ne može da mu ospori veliku želju da po peti put zaredom osvoji Vimbldon, odnosno da stigne do 24. grend slema u karijeri, ali ovaj put morao je da pruži ruku boljem, što je Nole i sam priznao posle finala.

Profimedia
 

Mediji širom sveta već sada pišu o tome kako i "poslednji Mohikanac" ide u penziju (aludirajući na Federera i Nadala) i da na scenu stupa plejada mlađih igrača, predvođena Špancem, odnosno da je došao red da se preda kruna Alkarazu i kako se na tenisku scenu pojavio novi kralj.

Da bi neko dobio takvu laskavu titulu, mora da ima kontinuitet, a to zasada nije pokazao Alkaraz, iako niko ne može da ospori da se radi o igraču koji može dominirati svetskim tenisom, ali to mora da dokaže i na terenu.

Takođe, svi oni koji misle da je prošlo vreme Novaka, grdno se varaju. Jedno ste zaboravili, nemojte potceniti Novaka, koji je uvek iz poraza izlazio još jači tokom karijere, a znajući njegovu mentalnu snagu, on sigurno nije rekao poslednju reč u tenisu.

Nema dileme da će ovaj poraz još više motivisati Đokovića, i veoma brzo će doći septembar i US open, poslednji grend slem u sezoni gde će Nole pokušati da osvoji turnir na kojem nije učestvovao poslednje dve godine zbog zabrane, jer se nije vakcinisao.

Jedan poraz u finalu, makar on bio i Vimbldon, ne znači da je Đoković rekao poslednje zbogom u tenisu, naprotiv, to će njemu dati dodatnu snagu, a to je u svojoj bogatoj karijeri mnogo puta dokazao, bez obzira što je napunio 36 godina.

I na kraju, Novače, glavu gore - ovo nije kraj, a veoma brzo će i US open, idealna prilika da "nevernim Tomama" dokažeš suprotno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike