Dodeljene Majske nagrade: Nagrada za životno delo posthumno Dejanu Milojeviću

31.05.2024

16:11

0

Autor: 24sedam

Dodeljeno je još nekoliko nagrada u različitim kategorijama

Dodeljene Majske nagrade: Nagrada za životno delo posthumno Dejanu Milojeviću
Dejan Milojević - Copyright MN Press

Na sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije su svečano dodeljena najveća društveno - sportska priznanja u zemlji Majske nagrade najboljim sportistima, sportskim radnicima i saradnicima u oblasti sporta, nagrade za životno delo dodeljene su rvaču Miloradu Dokmancu, treneru Božidaru Maljkoviću (sada predsedniku OKS) i posthumno košarkaškom treneru Dejanu Milojeviću.

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić rekao je da su svi dobitnici priznanja i prisutni doprineli tome da je sport najprestižnija delatnost u našem narodu, svako svojim radom, ponašanjem i odricanjem.

- Vi koji ste aktuelni i vi koji ste završili karijere, kako igračke tako trenerske i rukovodeće, doprineli ste ovom velikom imidžu. Koristim priliku da pozovem sve nas da svako u granicama svojih mogućnosti i funkcije koju obavlja, da se potrudi da sačuvamo ovaj imidž koji imamo, koji je ogroman - rekao je ministar Gajić.

Predsednik Sportskog sveza Srbije Davor Štefanek rekao je da ovo priznanje predstavlja simbol pravih vrednosti, sportskih vrednosti koje promovišu zdrave i poštene principe, ne samo u sportu već i u svakom segmentu života.

- Dobiti majsku nagradu znači dobiti validno priznanje da ste u sportu postigli najviše. Kao sportista ili sportski radnik, a to što se ova nagrada može dobiti samo jednom u životu daje joj najveći značaj i izdvaja je od svih drugih sportskih priznanja, i sam sam dobitnik ove nagrade i ona zauzima posebno mesto u mom srcu i na mojoj polici. Siguran sam da će svi današnji laureati imati isti odnos prema Majskoj nagradi - kazao je Štefanek.

MN Press
 

Svi očekujemo predstojeće Olimpijske igre u Parizu, dodao je, i da se naš tim vrati sa rekordnim brojem odličja.

Nagradu za teritorijalni sportski savet dobio je Sportski savez Kraljeva, za organizaciju u oblasti sporta priznanje je dobio Omladinski džudo klub Beograd, a kao nadležni nacionalni sportski savez nagrađen je Šahovski savez Srbije.

Majsko priznanje za sportistu u olimpijskom sportu dobio je Strahinja Stojačić, koji je prošle godine sa reprezentacijom Srbije odbranio titule i Evropskog i Svetskog šampiona, a na oba takmičenja proglašen je i za najkorisnijeg igrača.

Priznanje za sportistu u neolimpijskom sportu dobila je kik-bokserka Aleksandra Krstić, a Majsku nagradu za sportistu sa invaliditetom dobio je Filip Graovac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike