“Mi smo nekada mnogo više vremena provodili napolju, danas je sve drugačije": Meštani Pranjana dobili vrednu donaciju!

09.08.2023

19:43

0

Za žitelje ove gornjomilanovačke varošice ovaj dan biće upisan crvenim slovima, jer ih, kako kažu, vraća u detinjstvo

“Mi smo nekada mnogo više vremena provodili napolju, danas je sve drugačije": Meštani Pranjana dobili vrednu donaciju!
Vredna donacija za meštane Pranjana - Copyright Foto: RINA

Prepoznato u čitavom svetu po misiji Halijard, a od pre pet godina i po Saboru violinista Srbije, Pranjani su postali jedno od najživljih sela u Zapadnoj Srbiji. Ono po čemu se posebno ističu jeste veliki broj dece koja ostaju da žive tu sa svojim roditelljima. Da bi imali sve uslove iste kao i njihovi vršnjaci u gradu, pobrinuo se i Sportski savez Srbije. Nove reflektore dobio je lokalni fudbalski teren, a Davor Štefanek lično je doneo donaciju fudbalskom klubu i Osnovnoj školi.

Foto: RINA
 

- Prvi put sam u Pranjanima i zaista sam iznenađen ovom sportskom infrastrukturom koju imaju. Podelili smo rekvizite u vidu čunjeva, sportske opreme i lopti, ali Sportski savez je tu za njih za sve što im treba. Naš cilj je da se deca u manjim opština i ona koja žive na selu što više bave sportom, ali samim tim i da imaju sve neophodne uslove za to. To je naš cilj na kom predano radimo. Organizujemo i Sportske seoske igre, a pobednik dobija teren. Tako da, pozivamo Pranjance da se prijave i možda dobiju još jedan sportski teren, kaže za RINU direktor Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek.

Da je lepša i zdravija budućnost dece u gornjomilanovačkim selima cilj i lokalne samouprave, potvrđuje i prvi čovek opštine Dejan Kovačević.

Foto: RINA
 

- Sve što radimo radimo zbog naše dece, da što više njih ostaje ovde i ima sve uslove kao u velikim gradskim sredinama. Pranjani su mesto koje se jako brzo razvija u svakom pogledu. Jedan od faktora za to jeste i Sabor vilolinista koji se ove godine održava peti put po redu. Svake godine pred tu manifestaciju uradi se nešto novo, to će nam svakako biti i tradicija. Očekujemo da ovogodišnji jubilarni obori sve rekorde i premaši sva naša očekivanja, istakao je Kovačević.


Za žitelje ove gornjomilanovačke varošice ovaj dan biće upisan crvenim slovima, jer ih, kako kažu, vraća u detinjstvo.

- Ovde je nekada sve bilo drugačije, sve je bilo zasnovano na druženju i prijateljstvu i kada su nam dolazile protivničke ekipe nikada jedni druge nismo gledali kao suprtnike već kao drugove. Danas mnoga deca provode vreme za kompijuterima ali ova naša ne. Kada je raspust oni svoje vreme provode baš ovde, na ovom terenu, igrajući se baš kao i mi nekada, to me učini srećnim svaki put kada vidim i zato hvala Savezu na ovoj donaciji - ističe Slavoljub Djurović meštanin Pranjana.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike