Milojević čvrst kao kamen, ali ćemo ga pamtiti i po osmehu! Ovako izgleda trofej AdmiralBet ABA lige u čast neprežaljenog Dejana (FOTO)

18.04.2024

17:34

0

Autor: D. N.

Kada god bude izabran MVP, podsetićemo se na legendu srpske košarke

Milojević čvrst kao kamen, ali ćemo ga pamtiti i po osmehu! Ovako izgleda trofej AdmiralBet ABA lige u čast neprežaljenog Dejana (FOTO)
Copyright MN Press

Dejan Milojević bi pre nekoliko dana proslavio rođendan, ali nažalost više nije sa nama. Nekadašnji košarkaš i kasnije trener preminuo je početkom godine, a jedan od načina da se očuva sećanje na njega je i nagrada koja nosi njegovo ime.

Kako je 24sedam najavio, nagrada za najboljeg igrača u AdmiralBet ABA ligi nosiće njegovo ime. Uz to, napravljen je i trofej i na zvaničnom sajtu regionalna liga je objavila i karakteristike.

- Sam trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki deo Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima četiri strane koje simbolizuju četiri sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju ngovo ime i naziv nagrade, imaju tri reda koji simbolizuju tri MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Ceo trofej je visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan.

Figura igrača na trofeju ima kameni izgled, jer je Milojević važio za jednog od najjačih igrača na našim prostorima. Na figuri je i mali osmeh, jer će Dejan Milojević zauvek ostati upamćen po osmehu i po tome što je bio najljubaznija osoba ikada u svetu košarke.

Konačno, vrednosti kao što su košarkaška snaga i ljudska dobrota su vrednosti koje svaki MVP treba da ima i na to bi trofej trebalo da podseća svakog budućeg dobitnika ove nagrade.

Trofej Dejana Milojevića izradila je renomirana vajarka Katarina Tripković, koja je kreirala i trofej za šampiona ABA lige - stoji na sajtu ABA lige.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike