Počinje suđenje veka u srpskom sportu! Vreme je za istinu o smrti Bobane Momčilović Veličković!

24.10.2023

20:00

2

Skoro tri i po godine prošle su otkako je preminula naša šampionka

Počinje suđenje veka u srpskom sportu! Vreme je za istinu o smrti Bobane Momčilović Veličković!
Poćinje suđenje zbog smrti Bobane Momčilović Veličković - Copyright 24sedam/Gojko Filipović/Profimedia

Jedan od najcrnjih dana u istoriji srpskog sporta bio je 21. jun 2020. godine.

Tada je stigla vest da je naša reprezentativka u streljaštvu, velika šampionka Bobana Momčilović Veličković preminula, samo 20 dana nakon porođaja.

Mali Vukašin svoju mamu nikada nije upoznao, a iako toga sigurno nije svestan, već gotovo tri i po godine čeka na odgovor na ključno pitanje - ko je kriv za smrt njegove majke, a naše velike šampionke.

Kako portal 24sedam saznaje došlo je vreme da istina polako ispliva na videlo. Da Vukašin i Bobanin suprug Miša, a sa njima i cela Srbija, saznaju istinu!

Istinu! Jedino što su oduvek i tražili. Da se makar delić stenčuge koja im je na duši odlomi i olakša im nastavak života bez njihove Bobe.

Kao što smo već ekskluzivno pisali u nekoliko navrata mnogo je "čudnih okolnosti" koje su dovele do prerane, prerane smrti mlade srpske sportistkinje.

Imali smo uvid, i podelili smo to sa našim čitaocima, u čitavu prepisku Bobane sa njenim doktorom kome je bezgranično verovala. Nije na nama da presuđujemo, ali neki detalji su zaista zabrinjavajući.

Ne treba zaboraviti ni akciju Bobaninih kolega koje su listom izašli u javnost sa samo jedim zahtevom - da se kaže istina! Da svi saznaju da li je bilo propusta u lečenju naše šampionke i da li su ti propusti imali tragičan ishod.

A istina je na čekanju evo već tri i po godine za koji dan. I, kako saznajemo, došlo je vreme da počne da izlazi na svetlost dana. Suđenje povodom smrti Bobane Momčilović Veličković počinje sutra u Sudu u Zaječaru.

Bobanin Miša je podneo krivičnu prijavu, odrađeno je sudsko veštaćenje i stekli su se svi uslovi da suđenje počne. Tuženi je doktor Zoran Roško, koji je vodio trudnoću naše sportistkinje.

Instagram_Bobana Veličković
Bobana i Miša

Iskustvo kaže da će to biti dug i, za porodicu i prijatelje, veoma bolan proces. Ali je nešto što se mora proći na putu do te velike istine.

Proći će Bobanin Miša i to uz pomoć najbližih, jer je u celu priču i krenuo svestan da njegove Coke više nema, ali sa željom da se ništa slično nikome nikada ne dogodi.

Suđenje počinje u sredu 25. oktobra. Sve što možemo da kažemo je da ćemo pratiti ovaj proces i zajedno sa celom Srbijom čekati da čujemo zbog čega je umrla Bobana Momčilović Veličković, zbog čega tog osmeha više nema među nama!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike