"Ovo više ne sme da se ponovi": Srpska šampionka o Bobaninoj smrti nakon apela njenog muža da se sazna istina

27.04.2022

12:09

2

"Malo je reći da mi nedostaje, i danas imam potrebu da je čujem", kaže srpska šampionka Zorana Arunović

"Ovo više ne sme da se ponovi": Srpska šampionka o Bobaninoj smrti nakon apela njenog muža da se sazna istina
viber_image_2022-04-27_13-24-17-682 - Copyright Privatna arhiva/24sedam

Prošle su skoro dve godine od smrti srpske šampionke u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković. Od jedne od najvećih tragedija u našem sportu.

Imala je Bobana 30 godina, postala je majka 20-ak dana pre nego što je preminula, ostavila je iza sebe mnogo velikih uspeha, mnogo medalja, mnogo predivnih priča.

Ostavila je da zauvek žive bol supruga, sinčića i brojne prijatelje, kolege iz reprezentacije. Ostala je praznina, velika praznina iza Bobane.

A preminula je kao u nekoj filmskoj priči sa najtužnijim krajem. Već smo pisali da porodica i dalje čeka odgovore struke da li je bilo grešaka u proceduri vođenja trudnoće ili nije.

Jedna od Bobani najbližih koleginica "po pištolju" Zorana Arunović za 24sedam priča o našoj prerano preminuloj sportistkinji:

- Bobana je bila veliki deo mog sportskog, ali i privatnog života. Poznavale smo se 13 godina, a 10 godina smo zajedno provele u nacionalnom timu. Ona je deo mojih najlepših sportskih sećanja. Na početku smo bile samo koleginice iz tima, ali vremenom smo prerasle u prijatelje - kaže nam Zorana, pa nastavlja uz pomešana osećanja:

- Nekada imam utisak da sam češće viđala nju nego svoju majku, jer smo sa priprema išle na turnire, sa turnira na pripreme i tako ukrug. Malo je reći da mi nedostaje. I dan danas imam potrebu da je pozovem, čujem, podelim nešto smešno sa njom i pitam kako su joj životinje, slušam kako treba da uzmem psa jer će mi život biti mnogo lepši i slično. Čak mi je govorila da će mi zbog moje neodlučnosti jedan dan samo doći na vrata sa psom u rukama i to je to.

Čeka Zorana, baš kao i svi ljudi bez obzira jesu li poznavali Bobanu ili ne, da istina izađe na videlo. Samo istina i ništa više!

- Njena porodica i prijatelji su izgubili više nego što bi moje reči mogle da dočaraju, a srpski sport velikog šampiona. Ja sam, lično, izgubila svoju osobu u nacionalnom timu. I od njenog odlaska ništa nije isto, nijedno putovanje, nijedno takmičenje, nijedan trenutak. Volela bih da se nikad nikome ne desi ovo što se desilo njoj i njenoj porodici. I da niko nikad ne izgubi nekoga, kao što smo svi mi izgubili Bobanu.

Portal 24sedam još jednom apeluje na nadležne da posle skoro dve godine napokon saopšte javnosti da li je moralo da dođe do Bobaninog preranog odlaska sa ovog sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike