OKS izabrao najbolje u 2020. godini: Sve u znaku Bobane

18.01.2021

18:29

0

Autor: Milan Nastić

Najbolji sportista u muškoj konkurenciji je prvi reket sveta Novak Đoković

OKS izabrao najbolje u 2020. godini: Sve u znaku Bobane
Copyright Promo/OKS/

Olimpijski komitet Srbije izabaro je najbolje sportiste za 2020.godinu. U muškoj konkurenciju laskavo priznanje je dobio prvi reket sveta Novak Đoković, dok je u ženskoj, nagrada posthumno, pripala  Bobani Momčilović Veličković, koja je, nažalost, sredinom godine preminula u 31.godini usled komplikacija na porođaju.

Bobana je bila trosturka šampionka Evrope u gađanju vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji, petostruka ekipna prvakinja Starog kontinenta, kao i šampionka sveta. Dva puta je učestvovala na Olimpijskim igrama.

Nagradu je primio njen muž Miroslav Momčilović, koji se zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na priznanju.

– Hvala OKS-u, u ime porodice Momčilović, što su moju suprugu izabarali za najbolju sportiskinju za 2020. godinu – kazao je Momčilo Momčilović.

 

Pročitajte još

 

O Bobani je sa mnogo emocija govorila i Zorana Arunović.

-Prijatelj i fantastična osoba. Sve što je naumila, sve je mogla da uradi. Jako lojan prijatelj – istakla je Arunovićeva.

Priznanje za najuspešnijeg mladog sportistu dobio je hokejaš Matija Dinić. Odlukom Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije, od ove godine trofej za najboljeg mladog sportistu nosiće ime preminule olimpijke i zvaće se “Trofej Bobane Momčilović Velićković”.

Mladi Matija Dinić predstavljao je Srbiju na Olimpijskim igrama mladih u Lozani, u novoj disciplini “Hokej na ledu 3 na 3”. Matija je u disciplini u kojoj se nadmeću mešovite ekipe, sjajnim nastupima svoj tim vodio do srebrne medalje i tako obradovao sportsku javnost.

– Želeo bih da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije na trofeju. Nadam se da će ovo priznanje podići interesovanje za zimske sportove u Srbiji, a na meni je da u budućnosti radim još bolje i vrednije – rekao je Matija Dinić.

Najuspešniji trener za 2020. godinu po izboru Olimpijskog komiteta Srbije je Jasna Šekarić, koja je trenirala Bobanu Momčilović Veličković tokom pohoda na zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

– Ponosna sam što sam dobila ovo priznanje, ali ne mogu biti radosna jer Bobana nije sa nama. Bobana i ja smo sve postizali zajedno, i ovo je za mene jako težak momenat. Žao mi je što Bobana u budućnosti neće moći da nam pokaže za šta je sve bila spremna, jer je sazrela u svakom smislu. I kao sportista i kao čovek – izjavila je Jasna Šekarić.

 

Pročitajte još

 

Specijalno priznanje za ostvarene rezultate dobila je mlada džudistkinja Andrea Stojadinov. Priznanje “Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić” za doprinos olimpizmu I jačanju olimpijskog pokreta. posthumno je dodeljeno profesorki Ivanki Gajić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike