Istina o smrti Bobane Veličković dve godine razdire supruga! Njen trener poručuje: Nema epiloga, krivice, da li je to pravedno?!

28.04.2022

18:45

1

Boban Marković otkrio za 24sedam šta preživljavaju oni koji su voleli i poznavali srpsku šampionku

Istina o smrti Bobane Veličković dve godine razdire supruga! Njen trener poručuje: Nema epiloga, krivice, da li je to pravedno?!
Bobana Momčilović Veličković - Copyright Privatna arhiva

Srpska šampionka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković izgubila je životnu bitku u junu 2020. Samo dvadesetak dana nakon porođaja.

Gotovo dve godine kasnije još nije poznato zbog čega je mlada žena, sa tek 30 godina, otišla sa ovog sveta. Njen suprug Miroslav Miša Momčilović odlučio je da izađe u javnost i ispriča sve što mu je na duši, a vođeni njegovim primerom oglašavaju se i Bobanini najbliži saradnici, kolege reprezentativci, zapravo prijatelji.

Nakon Zorane Arunović koja je za portal 24sedam podelila svoja sećanja na divno biće kakvo je Bobana bila, svoje viđenje dao je i prvi trener naše šampionke Boban Marković.

Najpre se prisetio prvog susreta sa, kako kaže, lepim i krupnim očima nasmejane devojčice.

- Kad god uđem u streljanu, prvo što ugledam je "Bobanino ćoše". Tako je ona nazivala svoje mesto u streljani, mesto na kom je vredno trenirala i kovala svoje medalje. Danas su tu Bobina majica sa poslednjih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i veliki broj medalja. Sve je prepuno sećanja koja počinju prvim susretom sa jednom devetogodišnjom devojčicom sa lepim, krupnim očima. Sa očima koje su kazivale da je ta nasmejana devojčica posebna, da je stvorena za streljaštvo - kaže nam Bobanin prvi trener.

A onda dolazimo do bolne današnjice, zapravo do bolne svakodnevice koju svi oni koji su Bobanu samo poznavali, a da ne pričamo o onima koji su je voleli, žive od juna 2020. godine.

Otkriva nam Boban i kako je nedavno u Bobaninom Boru, gradu koji je volela najviše na svetu - a proputovala je celu planetu, održan humanitarni turnir. Nije taj turnir slučajno imao humanitarni karakter, znaju to svi Bobanini sugrađani.

- Prošlog vikenda održali smo taj humanitarni turnir Bobane Momčilović Veličković zajedno sa udruženjem  "Borci za Bor". Prikupljali smo sredstva za teško obolelu devojčicu iz našeg grada Mariju Gambošević - objašnjava Boban, pa nam priča o velikom gestu Bobaninog supruga:

- Sve to uz nesebičnu pomoć Bobaninog Miše, koji je Bobine medalje poklonio najboljima. Njegova velikodušnost i dobročinstvo dirnuli su naše mnogobrojne sugrađane.

Za kraj, prvi Bobanin trener, baš onako u duhu streljaštva, sporta u kom je skoro ceo život, gađa pravo u centar mete.

- Bobanin Miša... Taj mladi čovek još je pod teretom potrage za istinom, koja je očigledno zaustavljena u nekim birokratskim ili pravosudnim kuloarima. Već dve godine ovog mladog čoveka sve to razdire i muči. Moram da pitam... da li je to pravedno?

Odgovor na ovo pitanje jasan je svima. Ali se na istinu i dalje čeka. Nadamo se da je svi zajedno nećemo čekati još dugo. Zbog Miše i Bobane, ali i svih budućih majki.

Neka se ništa slično nikada više ne ponovi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike