Marina oduševljena: Vau, mala Srbija na kolena bacila veliku Kinu!

04.08.2021

06:17 >> 07:16

0

Autor: Milan Nastić

Selektorka Srbije ističe da sada počinje borba za medalju

Marina oduševljena: Vau, mala Srbija na kolena bacila veliku Kinu!
Copyright Promo/OKS

Košarkašice Srbije, osim što poseduju ogroman kvalitet, ponovo su pokazale da srcem i energijom može daleko da se dogura.

Naše devojke, predvođene selektorom Marinom Maljković, posle bledih partija u grupnoj fazi, odigrale su najbolje u četvrtfinalu i uspele da se plasiraju među četiri najbolje ekipe na Olimpijadi.

A sada sledi borba za medalju, što će ponovo biti veliki uspeh za srpske košarkašice.

Pročitajte još

Tim povodom Marina Maljković nije krila zadovoljstvo, napominjući da je jedna mala Srbija na kolena bacila veliku Kinu.

– Uz Japan, to je najjača ekipa u Aziji. To su mnogo jaki timovi, a ovo je definitivno najbolja selekcija Kine u poslednjih 15 godina. Ovo danas bio je tim koji je igrao kao jedan u svakom momentu. Ženska košarkaška reprezentacija je to dokazala u pobedi protiv Španije u Valensiji. Jedna mala Srbija da pobedi Kinu, vau, to će ostati za sva vremena. Kada se to oseti u njima, oseti se i u vazduhu. Ako ovako izađu i časno izgube, ja ću im čestitati – istakla je Maljkovićeva.

Selektorka Srbije nije krila zadovoljstvo zbog velikog uspeha naše reprezentacije i rekla je da naše “lavice” nisu dale poslednju reč na OI.

– Imale smo ogromnu želju da pokažemo da nismo još rekle našu poslednju reč, da nećemo da završimo ovde. Koliko god smo igrale ružnu košarku, gubile lopte, pravile greške, pokazaele smo da je to što krasi ovaj tim zajedništvo i energija, i sigurna sam da su sve moje košarkašice to rekle. U nekim momentima je zaista teško, Olimpijske igre su teško takmičenje, najteže psihološki, posebno ako dolaziš sa osvojenom medaljom – rekla je Marina za RTS.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike