Ma, vi ste naše "lavice"! Kakvo ludilo, pobedile Kinu i sada se bore za medalju na Olimpijadi

04.08.2021

05:37 >> 08:25

0

Autor: Milan Nastić

Izabranice Marine Maljković slavile protiv Kine sa 77:70

Ma, vi ste naše "lavice"! Kakvo ludilo, pobedile Kinu i sada se bore za medalju na Olimpijadi
Copyright Promo/OKS

Košarkašice Srbije ponovo su obradovale naciju. Nakon što su pre određenog vremena osvojile Evropsko prvenstvo, devojke su to sada uradile na Olimpijskim igrama, plasmanom u polufinale pobedom nad Kinom 77:70 (16:14, 19:19, 14:25, 28:12).

Meč je prelomljen u poslednjoj četvrtini koju su izabranice Marine Maljković dobile 28:12.

Naše devojke nisu nešto blistale u grupnoj fazi, međutim, kad je bilo najvažnije one su odigrale najbolje i zasluženo se uključile u borbu za medalju.

Srpske košarkašice za finale boriće se protiv Amerikanki ili Australije.

Nema dileme da je ovo bio jedan izuzetno težak meč, početak duela pripao je našim devojkama, mada se Kineskinje nisu predavale i tokom čitavog prvog poluvremena viđena je rezultatska klackalica.

Pročitajte još

Već po prvih 20 minuta znalo se da će utakmica do kraja biti veoma izjednačena, međutim, košarkašice iz Kine su mnogo bolje krenule u nastavku i naprvile prednost od devet poena prednosti (58:49).

Veoma teški trenuci za srpske igračice, kojima je ko zna šta sve prolazilo kroz glavu, ali onda kreće ludilo i totalni preokret.

Izabranice Marine Maljković krenule su na sve ili ništa, odluka da Ana Dabović uđe umesto Ivon Anderson pokazalo se odlučujućim.

Upravo zahvaljujući njoj naše devojke prave seriju 12:0, prelaze u vođstvo, što je uticalo i da ostale reprezentativke dobiju motiv.

Ipak, ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj su se bolje snašle naše “lavice” i privele meč u svoju korist i sada sledi borba za medalju.

Najefikasnije u srpskoj selekcije bile su Jelena Bruks sa 18, Sonja Vasić sa 16 i Ana Dabović sa 13 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike