Lučić ponovo koban za Olimpiju, Bajern preživeo Dilejnija i izborio majstoricu

30.04.2021

21:05 >> 21:15

0

Autor: Adam Štulić

Nemački tim u triler završnici slavio u četvrtom meču četvrtfinalne serije Evrolige

Lučić ponovo koban za Olimpiju, Bajern preživeo Dilejnija i izborio majstoricu
Copyright MN Press

Progoniće Vladimir Lučić Etorea Mesinu i košarkaše milanske Olimpije. Imali su Italijani sve na svojoj strani da u Minhenu izbore mesto na Fajnal foru, ali će za njega, najviše zahvaljujući srpskom reprezentativcu, morati da se izbore u majstorici u Milanu. U četvrtom meču červrtfinalne serije Evrolige, Bajern je pobedio 85:82 (23:19, 17:31, 23:21, 22:11).

Olimpija je Minhenu vodila nešto više od 30 minuta, neretko su gosti bili u dvocifrenom plusu, koji je išao do najvećih plus 13 na otvaranju drugog poluvremena (55:42, 21. minut). Briljiralo je u nemačkoj prestonici Dilejni, do 23. minuta već je stigao do 22 poena i delovalo je da sigurno vodi goste do završnog turnira elitnog takmičenja.

Bajern se sa druge strane mučio, za razliku od trećeg meča u kojem je briljirao, Lučić se dugo tražio, ali se pronašao kada je domaćinu bilo najpotrebnije. Prethodno su Boldvin, Cipser i Džonson povukli ručnu u pretposlednjem kvartalu i vratili Bajern na jednocifren minus pred završnih 10 minuta u kojima je srpski reprezentativac preuzeo odgovornost i još jednom izrastao u meč vinera.

U poslednjoj deonici nekadašnji kapiten Partizana postigao je osam poena, ali pet uzastopnih, u poslednje 23 sekunde, bili su odlučujući za ishod meča. Najpre je pogodio uz faul i ubačeno dodatno bacanje, za minimalno vođstvo Bavaraca (83:82), da bi posle izgubljene lopte Šavona Šildsa, osam sekundi pre poslednjeg zvuka sirene pogodio još dva penala, kojima je postavio i konačan rezultat, pošto su u samoj završnici, prvo Datome, a potom i Dilejni, promašili šuteve van linije 6.75.

Boldvin je sa 18 poena bio najefikasniji u domaćem timu, Cipser je postigao 16, Džonson i Lučić po 12 poena. Poenterski najraspoloženiji pojedinac na meču bio je Dilejni (28), Šilds je dao 17, dok su Lidej i Panter meč završili sa po 10 poena.

Majstorica u Milanu na programu je 4. maja.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike