Plivao je u milionima, ali... Legenda je imala sve u životu, a sada živi od socijalne pomoći - na kraju meseca mu ostane samo 315 dinara!

30.04.2024

16:19

0

Morao je da proglasi bankrot

Plivao je u milionima, ali... Legenda je imala sve u životu, a sada živi od socijalne pomoći - na kraju meseca mu ostane samo 315 dinara!
Copyright Profimedia/IMAGO

Legendarni nemački fudbaler Ejke Imel (63), bio je osvajač Evropskog prvenstva, Bundeslige i dvostruki finalista Svetskog prvenstva. Međutim, od stare slave se ne živi, on danas prolazi kroz teške trenutke.

Slavni golman je 1997. završio karijeru, a samo 11 godina kasnije proglasio je bankrot. Počeo je da živi u znatno skromnijem domu koji je opremljen pomoću donacija.

 

 

- Moj cilj je da više ne primam novac građana, od leta pa nadalje - rekao je Imel.

Uprkos lošem finansijskom stanju, njegov stan na svake dve nedelje obilaze čistačice, a to je poklon njegovih prijatelja. On je objasnio da živi od socijalne pomoći koja iznosi 563 evra, a da mu na kraju meseca ostane oko 2,69 evra (315 dinara).

- Ne umem da kuvam, čak ni sebi ne pravim ništa. Strani su mi svakodnevni poslovi poput pranja i čišćenja, a ne zma da rukujem ni veš mašinom. Ali, zato što treniram omladinu u lokalnoj zajednici, gde volonitiram, gazdarica lokalnog restorana mi dozvoljava da naručim šta hoću svaki dan - naglasio je Ejke Imel.

Imel je rođen 27. novembra 1960. godine. U karijeri je nosio dresove Borusije Dortmund, Štutgarta i Mančester sitija. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 19 utakmica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike