Fenomenalni Lučić nije dao da prerano bude kraj: Bajern i dalje u igri protiv Olimpije

28.04.2021

20:58 >> 21:12

0

Autor: M. R.

Minhenski tim smanjio na 2:1 u četvrtfinalnoj seriji

Fenomenalni Lučić nije dao da prerano bude kraj: Bajern i dalje u igri protiv Olimpije
Copyright Profimedia

Sa vođstvom od 2:0 stigla je Olimpija u Minhen po još jednu pobedu koja bi je odvela na fajnal-for Evrolige. Planove je timu iz Milana pokvario srpski reprezentativac Vladimir Lučić, koji je još jednom ove sezone zablistao, kako samo on zna i poveo Bajern ka izuzetno važnoj pobedi, prvoj za nemački tim ikada kad je plej-of Evrolige u pitanju.

Ovaj trijumf znači da serija još nije gotova i da Trinkijerijev tim i dalje ima šanse za preokret… Da je rasplet bio suprotan, sezona u Evroligi bi za nemačku ekipu bila završena večeras.

Treći okršaj u ovoj četvrtfinalnoj seriji završen je rezultatom – 85:79 (23:9, 16:26, 25:16, 20:28). Četvrti susret je na programu za dva dana na istom mestu.

Pročitajte još

Veoma čudno kretanje rezultata obeležilo je utakmicu u Minhenu. Svaka četvrtina pričala je neku svoju priču… Uvodna deonica veoma ubedljivo je pripala domaćem timu – 23:9. Kada su Italijani shvatili šta ih je snašlo, uzvratili su istom merom – 26:16. U trećem periodu se Bajern ponovo odlepio – 25:16… Zahvalujući dobroj igri u trećoj deonici, momci iz Minhena su u odlučujući period zakoračili sa vođstvom od 13 razlike. Armani je pretio i nije odustajao, ali su Trikijerijevi izabranici uspeli da odole svim naletima.

Najefikasniji na meču je bio Vladimir Lučić sa 27 poena (5-4 za tri, 12-11 slobodna bacanja) i sedam skokova, uz ukupan indeks korisnosti – 35. Na drugoj strani najbolji je bio Malkolm Dilejni sa 18 poena. Srpski košarkaš Vladimir Micov je u poraženom sastavu zabeležio po dva poena i skoka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike