Sećanje na stradale u Malom Orašju i Duboni: Svi prisutni plakali tokom filma "Nebeska družina", počeo memorijalni turnir (VIDEO/FOTO)

04.05.2024

11:27

0

Pre samog programa sećanja, porodice žrtava, njihovi prijatelji i ostali građani palili su sveće i polagali cveće

Sećanje na stradale u Malom Orašju i Duboni: Svi prisutni plakali tokom filma "Nebeska družina", počeo memorijalni turnir (VIDEO/FOTO)
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Jednominutnim oglašavanjem sirena, recitalom posvećenom ubijenima i govorima o nastradalima iz njihovog privatnog života počeo je program posvećen nevinim žrtvama masovnog ubistva u Malom Orašju i Duboni

Počeo turnir, prikupljeno više od 1,2 miliona dinara

Nešto posle 12 časova počeo je memorijalni turnir, na kom učestvuje 12 ekipa, a prvo je počela utakmica između Partizana i Zvezde.

Jedna od ekipa koje će učestvovati na turniru biće baš iz škole "Vladislav Ribnikar". Turnir je i humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac biće iskorišćen za nastavak oporavka povređenih. Mozzart fondacija je obezbedila donaciju od 10.000 evra za pomoć u daljem oporavku povređenih.

Na samom fudbalskom terenu FK Ravni Gaj ispisane su poruke: "Živite, Dan prođe al taj dan nikad, Tamo gde ste vi zlo ne postoji, ovde gde smo mi sve je puno vas".

Prikazan film "Nebeska družina"

Nakon obraćanja drugova, prijatelja i profesora ubijenih, emitovan je film  "Nebeska družina". Za sve okupljene je prikazivanje filma i oživljavanje uspomena bilo veoma emotivno.

Pesme posveće stradalima

Pesmama koje su pisali i čitali školski drugovi i prijatelji stradalih u masovnom ubistvu u Malom Orašju i Duboni, počeo je komemorativni program u Ravnom Gaju, jednoj od lokacija gde se zločin dogodio.

Roditelje iz "Ribnikara" sjedinila bol

Pre samog programa sećanja, porodice žrtava, njihovi prijatelji i ostali građani palili su sveće i polagali cveće na mestu na kom je stradalo šest od ukupno devet žrtava ovog zločina.

Među njima su bile i porodice nastradale dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", koje su samo dan ranije, prošle godine, doživeli sličnu sudbinu. 

Na samom programu su dati pomeni i stradaloj deci u Ribnikaru, ali je istaknuto da ne treba zaboraviti i ranjene u ovim strašnim zločinima.

Podsetimo, u selima Malo Orašje i Dubona, kod Mladenovca, 4. maja pre godinu dana ubijeno je devetoro, a ranjeno 12, uglavnom mladih ljudi. Narednog dana uhapšen je osumnjičeni za masovno ubistvo Uroš Blažić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike