Da je Milojević samo ovo mogao da vidi! Partizanova ubedljiva pobeda, emocije i pesma Grobara na oproštaju od legende! (FOTO/VIDEO)

22.01.2024

21:05

0

Autor: D. N.

Uoči meča emitovan kraći film, a onda je usledio gromoglasan aplauz, kao i skandiranje Grobara "Milojević Dejan...", sve je trajalo nekoliko minuta

Da je Milojević samo ovo mogao da vidi! Partizanova ubedljiva pobeda, emocije i pesma Grobara na oproštaju od legende! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana i Mege zatvorili su 17. kolo AdmiralBet ABA lige, duelom u beogradskoj "Areni". Ova utakmica nažalost imala je i tužnu "pozadinu", a vezana je za prerano preminulog Dejana Milojevića koji je ostavio dubok trag u oba kluba. Na kraju je bilo ubedljivih 112:80 u korist crno-belih.

Meč u "Areni" u Beogradu je uživo pratilo više od 23.000 navijača, što je novi rekord po broju navijača u jednom meču regionalnog takmičenja. I sve je bilo, nažalost u znaku oproštaja od čoveka koji je ostavio trag u oba kluba. Navijači su skandirali njegovo ime, obe ekipe su bile u majicama sa likom Milojevića, održan je i minut ćutanja, tu su bile mnoge ličnosti iz košarke i svi su želeli da se oproste od popularnog Miloja i na ovaj način.

Na kraju su Grobari skandirali "Pobeda za Miloja...". Tako da je ova utakmica protekla uz mnogo, mnogo emocija, a bilo je i suza na početku. Naravno, ovo je samo još jedan dokaz da neće biti zaboravljen.

Inače, ekipa Željka Obradovića se revanširala četi Marka Baraća za poraz u uvodnim kolima sezone, a i na dobar način najavila dve veoma važne utakmice. U petak će crno-beli dočekati Žalgiris u Evroligi, a onda u nedelju sledi duel sa Crvenom zvezdom u novoj rundi regionalne lige.

Gosti su u prvoj četvrtini bili ravnopravan protivnik, pa su tu deonicu i rešlili u svoju korist sa poenom razlike. Posle prvih deset minuta, bilo je 26:25. Ali je onda domaćin značajno povećao prednost i to pre svega fenomenalnom Džejmsu Naneliju. Posle prvih 20 minuta ubacio je čak 21 poen, a procenat šuta za tri bio mu je 7/9. U nastavak meča se ušlo sa plus 20, odnosno 59:39.

Do kraja je crno-belima ostalo samo da meč privedu kraju, što su i učinili. Na svako manje opuštanje, Obradović je tražio tajm-aut i "podsećao" svoje igrače da nema opuštanja. Osim fenomenalnog Nanelija, Obradovića i navijače mogao je da raduje povratak Alekse Avramovića, koji je posle povrede na terenu bio 13 minuta. Za to vreme dao je devet poena, uz pet asistencija.

Takođe, istakao se i Frenk Kaminski koji je bio drugi strelac tima sa 14 poena. Kada je ušao u drugom poluvremenu, dobio je ovacije, a šut ga je služio. Za dva je šutirao 3/3, a za tri 2/2. Samo je još Uroš Trifunović imao dvocifreni učinak, sa deset poena, dok su po devet ubacili Avramović, Zek Ledej, Alen Smailagić, Mateuš Ponjitka i Pi Džej Doužer. 

I svi su dobili šansu i svi su se upisali u strelce, a najslabiji učinak je imao kapiten Kevin Panter sa samo dva poena. Ognjen Jaramaz je ubacio tri, a Obradović večeras nije računao na Danila Anđušića i Tristana Vukčevića.

Kada je reč o Megi, Uroš Plavšić je bio najefikasniji sa 26 poena, Andrija Jelavić je dao 16, koliko i Omerćan Iljasoglu, a Nikola Đurišić 12.

Kao što je rečeno, u narednom kolu, u nedelju od 19 časova, Partizan gostuje prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi. Mega će istog dana u podne dočekati Budućnost.

 

Blog uživo

Kraj!

Četvrta četvrtina 112:80

40. MINUT - Trifunović pogađa za tri poena - 112:77. Čuje se "ovo je pobeda za Miloja". Iljasoglu smanjuje na 112:80.

39. MINUT - Novi prodor i novi poeni Avramovića - 107: 76. Onda i akcija za 109:76.

38. MINUT - Kontra Đurišića i poeni pod faulom. Za Jaramaza četvrta lična. Rezultat je 101:74. Novi poeni Avramovića.

Posle promašaja Avramovića, Ponjitka - 105:76.

37. MINUT - Izlazi Ledej i dobija ovacije.

Sa tribina se čuje "Da volim crno-bele..." Uz podignute šalove.

36. MINUT - Ne pogađa Naneli za tri poena, hvata Ledej koji je fauliran. Izvodi slobodna bacanja u povećava na 94:70. Naneli ide na klupu.

Koprivica umesto Kaminskog koji opet dobija aplauze. Zakucavanje Koprivice.

35. MINUT - Ledej povratna i Kaminski za tri poena pogađa - 93:70.

Miljenović ne uzvraća za tri, ali Kaminski upisuje novi skok u odbrani.

34. MINUT - Posle promašaja za tri, Naneli je uspeo da preseče pas. Lopta i dalje za Megu, ali onda Ledej iznuđuje faul u napadu Plavšića. Kaminski za Doužera koji pogađa za tri i za novu prednost Partizana, za 90:69. 

Opet Barać traži tajm-aut. Jelavić šutira, lopta kruži po obruču, a Kaminski faulira Plavšića. Sa linije slobodnih bacanja pogađa polovično i rezultat je 90:70.

33. MINUT - Iljasoglu za Đurišića. Novi poeni Kaminskog, za 87:69.

32. MINUT - Izgubljena lopta Partizana. Ali Kamnski dobar u odbrani. Na terenu ponovo Jaramaz koji je izašao zbog tri lične. Zatim Smailagić pravi grešku u koracima.

31. MINUT - Plavšić pogađa prvo bacanje, ali ne i drugo - 85:36. Ne prolazi Avramovićevo dodavanje ka Smailagiću, pa posle kontre zakucava Jelavić, za 85:65.

Zatim Naneli nije pogodio.

 

Treća četvrtina 85:62

30. MINUT - Ne uspeva Kaminski da uhvati loptu Avramovića, pa na drugoj strani poentira Đurišić. Za 82:62.

Trifunović dodaje do Avramovića koji je sam za tri i pogađa, za 85:62.

29. MINUT - Kaminski nalazi Trifunovića koji pogađa za tri poena - 79:58.

Tajm-aut Baraća. Ipak Iljasoglu poentira, iz popravnog pošto je bio izblokiran. Naneli pogađa svoju osmu trojku, za 82:60.

28. MINUT - Miljenović izvodi penale posle faula Nanelija (prva lična). Oba puta precizan - 74:58. Akcija Smailiagić - Kaminski koji poentira ispod koša - 76:58.

27. MINUT - Naneli do Kaminskog, ali pravi faul Marković. Nova trojka Jelavića, za 71:56. Novi poeni Kaminskog, lagano ispod koša, uz faul Iljasoglua. Pogađa Kaminski i bacanje - 74:56.

26. MINUT - Panter vraća Kaminskom koji pogađa za tri, za oduševljenje navijača. Rezultat je 70:53.

25. MINUT - Panter ne pogađa za tri, ali prikucava Smailagić - 67:51.

24. MINUT - Jelavić u kontri, pa Panter pravi ličnu grešku. Kaminski se sprema da uđe na parket i dobija aplauz.

Slobodna bacanja izvodi Jelavić, i pogađa prvo. Kao i drugo - 63:46. Zatim Miljenović faulira Ponjitku. Smailagić dobija loptu od Ponjitke, dve finte ispod koša i poeni, za 65:46. Iljasoglu poentira za 65:48. Kaminski pravi faul u napadu.

23. MINUT - Ponjitka na ziceru, a Gnjidić pravi faul. Ponjitka izvodi bacanja. Pogađa prvo, kao i drugo - 63:42. Jelavić na isteku napada i smanjuje na 63:44.

Zatim Gnjidić ide na klupu zbog četvrte lične. Ledej ne pogađa za tri.

22. MINUT - Smailiagić krade loptu Đurišiću. Ali nema poena za crno-bele. Ima ipak u novom napadu, posle greške Mege.

21. MINUT - Đurišić ne pogađa drugo bacanje - 59:40. Ponjitka i Smailagić nesporazum, kontra Mege i Obradović traži ekspresni tajm-aut. Rezultat je 61:42.

Panter sa poludistance, ali ne pogađa.

 

Na poluvremenu, Naneli najefikasniji sa 21 poenom (7/9 za tri). Doužer i Kaboklo po šest. Na drugoj strani, za Megu Uroš Plavšić sa 15 poena.

Druga četvrtina 59:39

20. MINUT - Posle trojke Nanelija i zakucavanje Smailagića za plus 20 - 59:39.

Naneli od koša do koša, videćemo da li se poeni priznaju. Sudije gledaju snimak. Ne priznaju se ipak. Miljenović pokušava iz velike daljine, ali ništa od promene rezultata.

19. MINUT - Smailagić pivotira, ali mu ispada lopta. Doužer se dobro postavlja ispod koša i lična Đurišića. Vraća se Gnjidić na teren.

Blok Smailagića, ali Naneli ne pogađa za tri. Ipak u nastavku akcije, Smailagić zakucava.

Zatim Miljenović ne pogađa dodatno bacanje i 54:39.

18. MINUT - Naneli 6/7 za tri, za 50:36. Ledej krade loptu, ali onda Miljenović "čita" Ledeja i seče napad. Onda i Ledej pravi faul. Na liniji bacanja je Popović koji ima polovičan učinak - 50:37 za Partizan.

Doužer prodorom završava, za 52:37. Onda i Đurišić pravi grešku u napadu.

17. MINUT - Kontra Jelavića i Doužer pravi faul. Tajm-aut traži Obradović. Bacanja izvodi Jelavića i ne pogađa prvo. Drugo da, - 46:34. Na terenu i Panter i Ledej.

Jelavić pravi drugu ličnu nad Smailagićem koji je na liniji bacanja. U prvom pokušaju neuspešan, a ali drugo pogađa - 47:34.

16. MINUT - Doužer ide na prodor i pogađa - 46:33.

Đurišić ne pogađa za tri, ali hvata Doužer. Pokušava Naneli za tri i sada je promašio.

15. MINUT - I Ponjitka za tri pogađa - 44:31. U novom napadu Partizana greši Ponjitka. Malo sreće za Megu i Plavšić ubacuje svoj 15. poen - 44:34.

Prema podacima sa sajta takmičenja, nešto više od 23 hiljada navijača.

14. MINUT - Opet Naneli za tri (4/4). Posle pogotka za 38:29 pada Ledej. I izlazi, a ulazi Doužer. Pa Naneli ne zna da promaši. Nova trojka Nanelija (41:31) i novi tajm-aut Baraća.

13. MINUT - Ponjitka seče, a Đurišić pravi faul. Trifunović nalazi Kabokla ispod koša, za 35:29.

Na drugoj strani Kaboklo izlazi zbog tri lične, ulazi Smailagić. Đurišić siguran u prvom pokušaju, pa i u drugom - 35:29.

12. MINUT - Ponjitka za Ledeja koji ne pogađa, ali tu je Kaboklo koji pogađa i povećava prednost Partizana.

Barać traži tajm-aut, a Partizan vodi sa 30:26. Plavšić pokušava da zakucava, ali ne uspeva pošto ga je Kaboklo faulirao. Plavšić ne pogađa prvo, ali drugo da - 30:27 za Partizan.

Naneli nepogrešiv za tri (3/3) - 33:27.

11. MINUT - Mega ima prvi napad. Gnjidić gubi loptu, dobra reakcija Ponjitke. Naneli opet pogađa za tri - 28:26 za Partizan.

Kovačević promašuje, hvata Kaboklo. Ledeju Plavšić krade loptu, a onda i blokada Kabokla posle kontre Mege.

Prva četvrtina 25:26

10. MINUT - Plavšić ispod koša i uspeva da ubaci loptu koš. Uz to i slobodno bacanje. Uspešan je i 26:24 za Megu.

Gnjidić faulira Ledeja. Pogađa samo jedno - 26:25 za Megu. Vraća se Trifunović, na parketu i Ponjitka. Plavšić na Kabokla, ali lopta izlazi iz obruča. Miljenović kreće na koš Partizana, ali zaustavljen čisto, bez faula. Kraj prve deonice.

9. MINUT - Avramović uspeva da iznudi dva bacanja i staje na liniju slobodnih bacanja. Rezultat je 24:23 za crno-bele.

8. MINUT - Ledej iz ugla za tri, sam je ali ne pogađa, Ali pogađa za tri Iljasoglu. Zbog mini serije Mege od 6:0, Obradović traži tajm-aut.

7. MINUT - Panter uspešan sa linije bacanja, za 17:17. Avramović za Nanelija koji je sam za tri i pogađa - 20:17.

Vraća trojku Jelavić - 20:20.

Prvi TV tajm-aut.

6. MINUT - Stefan Miljenović donosi izjednačenje, a na terenu su i Panter i Ledej. Ponovo se Trifunović dobro snalazi, za 13:11.

Dodatno slobodno bacanje ima Jelavić i koristi ga, za 14:13.

5. MINUT - Koprivica nije uspeo da zakuca. A na drugoj strani Đurišić pogađa, uz faul. Jaramaz izlazi zbog treće lične. Ulazi povratnik Avramović i navijači ga pozdravljaju. Izjednačenje na 9:9.

4. MINUT - Jaramaz za tri i pogađa. Crno-beli prelaze u vođstvo, od 7:4. Zatim Koprivica zakucava za 9:6.

Odbranio se Partizan.

3. MINUT - Novi faul Maloveca koji ima već dve lične. Koprivica se snalazi pored dvojice i iz okreta ubacuje loptuu koš - 4:4. Na drugoj strani, Jaramaz pravi faul.

2. MINUT - Jaramaz na prodor, ali ne pogađa. Nema ni ofanzivnog skoka za crno-bele. Gnjidič faulira Trifunovića. Doužer do Trifunovića koji pokušava za tri, ali ne pogađa.

1. MINUT - Mega povela sa 2:0. Uzvraća Doužer, za 2:2. Lagano polaganje Gnjidića, za 4:2.

19.09 - Počinje utakmica.

19.08 - Sledi i minut ćutanja.

Tanjug/Marko Đoković
 

19.07 - Meč malo kasni, ali razlog je više nego opravdan...

18.58 - Uoči meča je emitovan kraći film posvećen Milojeviću. Emocije teško ko može da obuzda.

Usledio je gromoglasan aplauz koji je potrajao. Zatim su navijači skandirali njegovo ime i to je potrajalo nekoliko minuta. Tada su mnogima i zasuzile oči...

Tada se čulo, "A kad dođe nevolje i kad dođe tuga..."

Tanjug/Marko Đoković
 

Inače, nije bilo uobičajene pesme "Da volim crno-bele...

18.57 - Ovo su startne postave, za Partizan: Doužer, Jaramaz, Trifunović, Smailagić i Koprivica. Za Megu: Gnjidić, Đurišić, Malovec, Jelavić, Plavšić.

18.54 - Obe ekipe nose majice sa likom Milojevića. U toku je predstavljanje.

18.53 - Sudije su: Milivoje Jovčić, Igor Dragojević i Sašo Petek

18.48 - Željko Obradović večeras ne računa na Danila Anđušića i Tristana Vukčevića.

18.45 - Navijači su spremili transparent sa natpisom Dejan Milojević.

18.29 - U dvorani su i Ratko Varda, Predrag Šuput, Saša Pavlović, Duško Vujošević, Milenko Tepić, Zlatko Bolić, Luka Bogdanović, Veselin Petrović, Miša Lakić, Vule Avdalović...

I svima je na leđima broj 13, koji je nosio Milojević.

18.17 - U znak poštovanja prema Milojeviću, tokom zagrevanja sa razglasa nema uobičajene muzike.

18.06 - Na zagrevanju je i Aleksa Avramović koji je nedavno povedio skočni zglob.

17.59 - Nažalost, još jedna tužna slika stiže iz Arene. To je fotografija njegovog dresa na centralnoj stolici i bela ruža.

17.31 - Na navijače je apelovano da dođu u crnom, kako bi se i na taj način odala počast Milojeviću koji će biti sahranjen u Beogradu.

17.28 - U prethodne četiri utakmice u regionalnom takmičenju, Mega je pobedila. Kada je reč o Partizanovom nizu, to su tri utakmice.

Tako da će jedan od timova nastaviti sa trijumfima, a drugi prekinuti seriju.

17.25 - Podsetimo, u prvom delu sezone, Mega je sa 88:86 pobedila crno-bele. Tako da sada tim Željka Obradovića ima šansu za revanš.

 

AdmiralBet ABA liga, 17. kolo:

Petak:

Zadar - Krka 70:53

Borac - Split 93:83

Cibona - Budućnost 98:66

Subota:

Cedevita Olimpija - Igokea 106:74

Mornar - Studentski centar 91:86

Nedelja:

Crvena zvezda - FMP 87:54

Ponedeljak:

Partizan - Mega 112:80

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike