Panteri ukrotili Vukove! FMP u drami do pobede u Draženovom domu!

09.10.2023

22:05

0

Autor: A. Š.

Klub iz Železnika se kockao u finišu, ali je u presudnim momentima imao smirenost iskusnog Bojana Subotića

Panteri ukrotili Vukove! FMP u drami do pobede u Draženovom domu!
Detalj sa meča Cibone i FMP-a - Copyright MN Press

Vratio se ovog leta Bojan Subotić u FMP i već na startu sezone pokazao da je napravio pravi potez za obe strane. Kada su „panteri“ gledali u oči još jednom neugodnom porazu, iskusni krilni centar je preuzeo odgovornost, ubacio četiri odlučujuća slobodna bacanja i svom timu doneo pobedu u Zagrebu protiv Cibone – 93:89 (22:20, 21:31, 27:14, 23:24).

Meč prepun preokreta viđen je Draženovom domu. "Panteri" su bolje ušli u meč, ali je druga deonica u potpunosti pripala domaćinu koji je na poluvreme otišao sa, za ovakvu utakmicu, velikih osam poena prednosti.

Uspeo je na velikom odmoru Nenad Stefanović da razmdra svoje igrače, koji su zaigrali znatno angažovanije na obe strane terena što je rezultiralo potpunim preokretom i vođstvom FMP-a 75:70.

Činilo se tada da Cibona neće imati snage da se vrati u meč, međutim "vukovi" četvrti kvartal otvaraju serijom 8:0. Uspeli su Cibosi da ostanu u meču i posle tri vezane trojke Živanovića na kojima je FMP izgradio plus devet 100 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, pošto su ekspresnom serijom 9:0 meč uveli u potpuni egal i penal završnicu u kojoj je presudila mirna ruka iskusnog Subotića.

Beson je sa 22 poena i osam asistencija predvodio "pantere" u Zagrebu, Stepanović je ubacio poen manje, dok su meč sa po 12 poena završili Votson i Šaranović. Kod Cibosa najefikasniji je bio Stein sa 18 poena, a po 16 su dali Proleta i Buljan. Srpski košarkaš Aleksandar Aranitović postigao je 12 poena, uz po tri skoka i asistencije. 

AdmiralBet ABA liga, 2. kolo:

Petak
Split - Igokea 90:95
Mega - Borac 89:90

Subota
Mornar - Budućnost 61:87

Nedelja
Krka - Partizan 56:96
Crvena zvezda - Cedevita 94:51

Ponedeljak
Studentski centar - Zadar 88:75
Cibona - FMP 89:93

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike