FMP se pohvalio novim pojačanjem! Francuz je, bio je i na NBA draftu, ali i na Novom Zelandu!

30.09.2023

14:27

0

Autor: D. N.

Ugovor je potpisan na dve godine

FMP se pohvalio novim pojačanjem! Francuz je, bio je i na NBA draftu, ali i na Novom Zelandu!
Prvi trening FMP-a u novoj sezoni - Copyright KK FMP Soccerbet

Košarkaši FMP-a nisu bili uspešni u kvalfikacijama za FIBA Ligu šampiona, ali ih već u ponedeljak očekuje prva utakmica u novoj sezoni u AdmiralBet ABA ligi. Dočekaće Krku, a tremer Nenad Stefanović će na raspolaganju imati još jednog igrača. 

Francuski bek Igo Beson (198 cm, 22) potpisao je dvogodišnji ugovor sa "panterima". Na sajtu kluba iz Železnika objavljena je i kraća biografija. 

- Beson je karijeru započeo u Šalonu za čiji je prvi tim zaigrao posle zapaženih partija u mladom timu. Bio je najbolji strelac druge lige francuske kada je samo sa 20 godina beležio u proseku 19.3 poena u dresu Sent-Kventina.

Usledila je selidba na Novi Zeland gde je u dresu Brejkersa beležio sjajne partije i skrenuo pažnju na sebe čak i u NBA krugovima. Igo Beson je i draftovan kao 58. pik druge runde od strane Indiana Pejsersa.

Sezonu 2022/23 proveo je u dresu Metropolitana, a nažalost propustio je praktično četiri meseca sezone zbog povrede kuka. Vratio se za samo finale francuskog prvenstva gde je evroligaš Monako ipak bio bolji.

Igo Beson je probao da izbori NBA ugovor kroz letnju ligu nastupajući za Milvoki Bakse, ali nije uspeo. Bio je kratko i član Baskonije, ali se nije nametnuo tokom leta za ugovor u redovima evroligaša - stoji na sajtu FMP-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike