Panteru stiže podrška sa svih strana! Zvezda Efesa ima predlog za Evroligu koji će oduševiti sve Grobare!

28.04.2023

21:10

0

Autor: A. Š.

Kapiten Partizana suspendovan je na dva meča, ali mnoge njegove kolege smatraju da je takva odluka prestroga

Panteru stiže podrška sa svih strana! Zvezda Efesa ima predlog za Evroligu koji će oduševiti sve Grobare!
Kevin Panter - Copyright Profimedia

Odluka Disciplinskog sudije Evrolige izazvala je brojne, uglavnom veoma negativne komentare širom Starog kontinenta. Košarkaški zaljubljenici, ali i mnogi evroligaški igrači pružili su veliku podršku Partizanu jer smatraju da su disciplinci elitnog takmičenja mnogo rigoroznije kaznili crno-bele nego vinovnike nezapamćenog skandala u finišu durgog meča četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

Podsetimo, izabranici Željka Obradovića napravili su ogroman posao i širom otvorili vrata Fajnal fora pošto su iz Madrida doneli ogromnih 2:0 pred potencijalno dva duela u beogradskoj Areni.

Ipak, drugi duel nije odigran do kraja, već je na minut i 40 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene prekinut usled opšte tuče gotovo svih košarkaša u kojoj su prednjačili Kevin Panter i Matijas Lesor sa jedne, te Geršon Jabusele i Gabrijel Dek sa druge strane.

Danas je Disciplinski sudija Evrolige doneo odluku da najratobornijeg Jabuselea suspenduje na pet utakamica, Dek i Lesor dobili su po jedan meč zabrane igranja, dok je Panter kažnjen sa dva meča, što je izazvalo reakciju mnogih njegovih kolega.

- Podrška za Pantera! Nije uradio ništa pogrešno, samo se branio od prvog napada. Evroligo, uradi šta je ispravno – napisao je košarkaš Makabija Vejd Boldvin.

As Virtusa Marko Belineli je postavio pitanje: „Čekaj… Šta?????????, dok je Kendirk Peri izrazio čuđenje što nikakvu sankciju nije dobio čovek koji je sve počeo (Serhio Ljulj prim. aut.)

Sjajan predlog za Evroligu imao je jedan od najboljih košarkaša Anadolu Efesaa Šejn Larkin, koji se upitao šta će biti sa Panterovom kaznom u slučaju da se Partizan plasira na F4 posle trećeg meča.

- Jedno pitanje… Ako Partizna pobedi u trećoj utakmici i plasira e na Fajnal for, da li će Panteru biti dozvoljeno da igra u polufinalu? Ili će mu ostati suspenzija za tu utakmicu? Ukoliko prođu, trebalo bi mu dozvoliti da igra prvu utakmicu na F4, a tu kaznu mu prebaciti na prvi meč ligaškog dela sledeće sezone. Samo moje mišljenje – napisao je Larkin.

Podršku kapitenu Partizana pružio je i nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis.

- Potpuno nepravedno ugrožavanje šansi Partizanu da prođe dalje. Plus, njihov najbolji igrač je potencijalno isključen sa F4. Ako već izričete suspenzije ne dozvolite da to utiče na narednu rundu takmičenja. Samo nemojte da mislite da je to ispravno. Pustite momke da igraju – napisao je na Tviteru Dilan Enis.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike