Šok reakcija iz Španije na odluke Evrolige! Kažnjen samo Partizan, ovo je uvreda za inteligenciju!

28.04.2023

19:10

1

Autor: A. Š.

Na portalu Mundo Deportiva navijači masovno kritikuju Disciplinskog sudiju elitnog takmičenja

Šok reakcija iz Španije na odluke Evrolige! Kažnjen samo Partizan, ovo je uvreda za inteligenciju!
Matijas Lesor - Copyright Profimedia/Cordon Press

Odluka Disciplinskog sudije Evrolige povodom prekinute druge utakmice četvrtfinala plej-ofa elitnog takmičenja između Reala i Partizana izazvala je brojne reakcije u Španiji. I to uglavnom negativne, jer se većinom smatra da je s njom kažnjen samo beogradski klub.

Podsetimo, zbog masovne tuče košarkaša oba tima kapiten crno-belih Kevin Panter je suspendovan na dve utakmice, a centar Matijas Lesor na jednu, dok su kod Madriđana kažnjeni Geršon Jabuseli sa pet i Gabrijel Dek sa jednom utakmicom zabrane igranja u elitnom takmičenju.

I ništa tu verovatno ne bi bilo mnogo sporno, da Francuz iz redova „kraljevskog kluba“ nije izveo džudo zahvat kojim je mogao da ugrozi dalju karijeru Dantea Eksuma, a da Argentinac nije bio taj zbog čije reakcije je nadgurivanje Pantera i Ljulja preraslo u retko viđeni skandal u najelitnijem klupskom kontinentalnom takmičenju.

Imajući sve to u vidu, navijači na portalu „Mundo Deportiva“ većinski nisu krili razočaranje u čuđenje izrečenim sankcijama iz kancelarija u Barseloni.

- Ove kazne su uvreda za inteligenciju. Real kao da nije sankcionisan. Rekao sam, Don Florentino brzo reaguje u kancelarijama i sve završava s manjim sukobom. Drugim rečima, o važnosti stvari odlučuje se na „Bernabeuu“. Ova kazna samo doliva ulje na vatru koja ih čeka u Beogradu. Pomolimo s da se ništa ozbiljno ne dogodi – napisao je jedan od čitalaca uglednog katalonskog lista, dok je drugi dodao:

- Uz ove sankcije sutra može doći do nove slične tuče.

Bilo je onih koji su protestvovali zbog nemogućnosti ulaganja žalbe na izrečenu kaznu.

- Ekipe bi trebalo da se ujedine i odbiju da igraju utakmicu. Kako to da je kazna za igrače konačna? Jesmo li se vratili u srednji vek?

Mnogi su se složili kako je Real posle ovih kazni dobio prednost u seriji.

- Ovo je sramota i tera me da nikada više ne pogledam nijedan sport u kojem učestvuje Real Madrid. Mislim da je žalosno i odvratno da je samo pet utakmica suspenzije dobio neko ko je umalo ubio protivničkog igrača… Sramota, a još veća za one koji opravdavaju agresiju – napisao je jedan od navijača, a drugi je imao veoma slično razmišljanje.

- Drugim rečima, posle sramne tuče koju je izazvala ekipa Reala sastavljena od loših sportista i loših gubitnika, u sledećoj utakmici Partizan igra bez tri igrača, a Real bez dva… Korumpirani lopovi, kriminalci…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike