Partizan vidim u finalu Evrolige! Trostruki prvak Evrope siguran da Valjak ima adut kakav ne poseduju ni Real niti Barselona!

18.04.2023

16:55

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji centar Panatinaikosa Majk Batist u superlativima govorio o igri crno-belih ove sezone

Partizan vidim u finalu Evrolige! Trostruki prvak Evrope siguran da Valjak ima adut kakav ne poseduju ni Real niti Barselona!
Majk Batist - Copyright Profmedia

Partizan se na velika vrata vratio u Evroligu. U povratničkoj sezoni, crno-beli su stigli do nokaut faze elitnog takmičenja, gde ih u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa očekuje najmanje tri okršaja sa madridskim Realom.

Kada je postalo izvesno da će Valjak na megdan „kraljevskom klubu“ navijači Madriđana su mahom negodovali zbog takvog raspleta situacije, a deluje da su za to i te kako imali razloga.

Potvrđuju to i reči nekadašnjeg centra Panatinaikosa Majka Batista, koji je uveren da će crno-beli stići do same završnice elitnog takmičenja.

- Znam da će Partizan biti spreman za sve. Ne postoji trener koji bolje priprema ekipu od Obradovića. Malo ću rizikovati i kladiću se na Željka – izjavio je Batist za „Basketnews“ i dodao:

- Osvojio sam tri titule sa njim i da sada očekujem da izgubi, bilo bi baš čudno. Ne mogu to da uradim.

Nije Batistu samo „faktor Željko“ bio osnov za izuzetno smelu prognozu, ali će najtrofejniji trener Evrope po mišljenju američkog centra biti tas na vagi koji će na kraju prelomiti na crno-belu stranu.

- Dante Egzum igra sjajnu košarku. Gledao sam nekoliko utakmica Partizana i video sam da Egzum kontroliše igru. Postiže poene, upošljava saigrače. Uz to imaju i Kevina Pantera koji uvek može da pogodi. Zato mislim da imaju šanse protiv Reala. Mislim da će čitava serija biti odlučena na nekim sitnim detaljima, a baš je u tim detaljima Obradović najbolji.

Današnji trener u Hjuston Roketsima toliko je uveren u snagu Partizana, da crno-beli čak vidi i u borbi za šampionski tron sa grčkim Olimpijakosom. Ipak, da bi se to ostvarilo, između ostalog, biće potrebno da crno-beli posle Reala u polufinalu Fajnal fora eliminišu i Barselonu (ukoliko Katalonci opravdaju ulogu favorita protiv Žalgirisa).

- Šaras (Šarunas Jasikevičijus, trener Barselone prim. aut.) je moj brat, ali mislim da će u ovom slučaju učitelj pobediti učenika. Zato imam Partizan u finalu – kazao je Majk Batist.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike