Partizan je sigurno u Top 8, ostali neka se poređaju kako im je volja! Evo kako Valjak može ponovo na Monako!

08.04.2023

00:35

0

Autor: A. Š.

Crno-beli će u poslednjem ligaškom meču Evrolige pokušati da se domognu pete pozicije koja ih vraća u Kneževinu

Partizan je sigurno u Top 8, ostali neka se poređaju kako im je volja! Evo kako Valjak može ponovo na Monako!
Aleksa Avramović - Copyright Profimedia

Prvi cilj ove sezone je ostvaren – Partizan je u Top 8 Evrolige! Crno-beli su večeras u Monaku savladali istoimeni tim 88:84 i tako kolo pre kraja ligaškog dela sezone osigurali mesto u plej-ofu elitnog takmičenja, pa će narednog petka pokušati da se domognu pete pozicije pred početak doigravanja.

Ipak, za tako nešto moraće da im se poklope još neki rezultati jer, za razliku od borbe za Top 8, ovde ne drže sve u svojim rukama.

Zašto bi bilo idealno da Panter i drugovi sa Grobarima posle duela sa Panatinaikosom proslave petu poziciju? Zbog toga što bi u četvrtfinalu Evrolige izbegli ale poput Reala i Barselone i vratili se u Kneževinu, na plej-of seriju do tri pobede sa Monakom u doigravanju za plasman na F4.

A kako crno-beli mogu do 5. mesta?

Najprostije bi bilo da savladaju Panatinaikos, uz poraze Makabija (protiv Reala u Tel Avivu) i Fenerbahčea (u Beogradu od Crvene zvezde).

Crno-beli bi do pete pozicije mogli i u slučaju poraza od „zelenih“. Ali tada bi trebalo da izgube Makabi, Fener i Baskonija (protiv Olimpijakosa u Pireju), uz pobedu Žalgirisa u Minhenu. Mada bi im u slučaju neuspeha u Areni, uz poraze Makabija i Fenerbahčea, odgovaralo da pobede ostvare Španci i Litvanci.

Panter i drugovi biće šesti ako pobede PAO, uz poraz Makabija i pobedu Fenera (može i obrnuto), ili uz trijumfe „ponosa Izraela“ i ekipe Dimitrisa Itudisa.

Ako pognute glave napuste parket Arene protiv Atinjana, Valjak će biti šesti uz poraze sa četiri konkurenta ili uz neuspehe Makabija i Žalgirisa i trijumfe Fenera i Baskonije.

Ono što je izvesno, Partizan nikako ne može da završi na osmom mestu što znači da je izbegao prvoplasirani tim ligaškog dela sezone u doigravanju, a na drugoplasiranog će ići (uz poraz od Panatinaikosa) ako Turci i Izraelci pobede, a Baskonija i Žalgiris izgube, ako Fener, Makabi i Žalgiris izgube uz pobedu Baskonije, te trijumfe Makabija i Baskonije, a poraze Fenera i Žalgirisa.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike