Partizanu se otvaraju vrata F4! Obradović je magistar plej-of serija Evrolige – ovo to i dokazuje!

09.04.2023

16:49

0

Autor: A. Š.

Jedan statistički podatak iz karijere najtrofejnijeg trenera Evrope uliva apsolutni mir među navijače Partizana pred Top 8

Partizanu se otvaraju vrata F4! Obradović je magistar plej-of serija Evrolige – ovo to i dokazuje!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Euforija kod navijača Partizana posle overe mesta u plej-ofu Evrolige tek je počela da se stišava, a Grobari su dobili razlog da ove sezone sanjaju još veće snove.

Povratak najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića na klupu Valjka garantovao je da se najveće ambicije vraćaju među crno-bele, čiji navijači i te kako imaju osnova da već sada počnu da prave planove kako da se ovog proleća nađu u Kaunasu.

Žalgirisov dom biće od 19. do 21. maja domaćin završnog turnira Evrolige, na kojem bi mesto, barem prema jednom statističkom podatku, trebalo da bude rezervisano za Partizan.

Litvanski portal „Basketnews“ objavio je veoma zanimljiv detalj iz trofejne Obradovićeve karijere. Naime, devetostruki prvak Evrope od 1992. godine do danas našao se 21 put u plej-of seriji Kupa šampiona/Evrolige sa gotovo perfektnim učinkom, s obzirom da je čak 20 puta iz njih izlazio kao pobednik.

Jedini put kada se kroz doigravanje nije domogao Fajnal-fora Obradović je sedeo na klupi Panatinaikosa. Dogodilo se to u sezoni 2005/06 kada su „zeleni“, u seriji koja se tada igrala na dve pobede, eliminisani od tadašnje Tau Keramike (danas Baskonija), koja je u majstorici šokirala Atinu i potom na F4 u Pragu osvojila treće mesto.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike