Partizanovci, ovo je recept za Real! Barsa slavila u "El klasiku" i to baš ubedljivo!

16.04.2023

20:32

0

Autor: D. N.

Prva dva meča "kraljevskog kluba" i crno-belih u Madridu su zakazana za 25. i 27. april. Onda se serija seli u Beograd

Partizanovci, ovo je recept za Real! Barsa slavila u "El klasiku" i to baš ubedljivo!
Džanan Musa - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana će za prvog rivala u Top 8 fazi Evrolige imati Real, a Madriđani su večeras odigrali derbi 27. kola ACB lige. Domaćin je bila Barselona, a rezultat je bio 97:82 u korist Katalonaca koji su već jednom ove sezone slavili u "El Klasiku".

Tako sada Barsa ima učinak 22-5, a Real 21-6. Baskonija je na 22-5, kao i tim Šarunasa Jasikevičiusa, ali je Barselona ipak prva na tabeli.

Real je prvu deonicu najveće utakmice španske košarke rešila u svoju korist, rezultatom 24:17, ali je onda uzvratio domaćin. Tako je na poluvremenu bilo 47:46 za Barselonu koja je bila ubedljiva i u trećoj četrvtini (31:17), pa je poslednja bila samo čuvanje prednosti.

Po 23 poena ubacili su Nikola Mirotić za Barsu i Džanan Musa za Real, s tim da je Mirotić imao šest skokova, jedan više od Muse.

Kada je reč o ostalim strelcima, u redovima Barse Mirotića su pratili Tomaš Satoranski sa 18 i Nikolas Laprovitola sa 14.

Nikola Kalinić je bio u grupi igrača sa učinkom manjim od deset poena. Ubacio je šest, ali je imao i sedam uhvaćenih lopti. Jan Veseli, nekadašnji igrač Partizana je ubacio osam.

Najveću pomoć u poenima Musa je imao u Geršonu Jabuseleu i Adamu Hangi, koji su ubacili 19, odnosno 11 poena. Takođe treba reći, da su se u postavu Reala posle povreda vratili Najdžel Vilijams-Gos (dva poena) i Serhio Ljulj (bez poena za tri minuta), dok Entoni Rendolf nije ulazio u igru.

Podsetimo, prva dva meča Reala i Partizana u Madridu su zakazana za 25. i 27. april. Onda se serija seli u Beograd. Serija na putu ka F4 se igra na tri dobijene.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike