Partizan čeka rivala u Top 8, a već zna put na F4! Valjak do finala Evrolige mora preko dva giganta!

14.04.2023

17:36

0

Autor: A. Š.

Crno-beli večeras saznaju protivnika u plej-ofu elitnog takmičenja, kostur već pokazao šta ih čeka ako odu i korak dalje

Partizan čeka rivala u Top 8, a već zna put na F4! Valjak do finala Evrolige mora preko dva giganta!
Kevin Panter u utakmici Partizan - Real - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Partizan je u povratničkoj sezoni u Evroligi apsolutni hit evropske košarke. Ekipa Željka Obradovića, kao i spektakli koje su Grobari priređivali iz nedelje u nedelju, neretko su bili top tema među zaljubljenicima u „kraljicu igara“ na Starom kontinentu.

Ono što je za crno-bele još važnije, celokupnu euforiju ispratio je i sjajan rezultat. Valjak je kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja overio plasman u Top 8, a večeras će saznati sa koje pozicije i protiv koga će igrati četvrtfinalnu plej-of seriju.

Ukoliko u Areni potvrde ulogu favorita i savladaju Panatinaikos, Partizan će zauzeti 6. poziciju i u doigravanju za plasman na Fajnal for igraće protiv trećeplasiranog tima iz ligaškog dela sezone, a to će biti jedan od španskih velikana – Real Madrid ili Barselona.

"Kraljevski klub" je porazom od Makabija u Tel Avivu napravio korak ka novim ovosezonskim duelima sa Partizanom, a da li će do njih doći „odlučiće“ večeras Barselona, koja pobedom protiv Valensije u „Blaugrani“ osvaja drugo mesto, a u slučaju poraza „izabraće“ da se za F4 bori sa izabranicima najtrofejnijeg trenera Evrope.

Ono što je navijačima Valjka posebno zanimljivo jeste činjenica da su im odlučujući dueli evroligaške sezone rezervisani za okršaje sa španskim gigantima, jer ukoliko žele da se plasiraju u finale Evrolige najverovatnije će morati da izbace i Real i Barselonu.

To potvrđuje samo letimičan pogled na kostur završnice elitnog takmičenja u kojem se jasno vidi da ukoliko Panter i drugovi naprave još jednu senzaciju i izbore se za mesto među najbolja četiri tima u Evropi, u polufinalu Fajnal fora čeka ih bolji iz plej-of serije u kojoj se sastaju drugoplasirani (Real ili Barselona) i sedmoplasirani tim na kraju ligaškog dela sezone.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike