Trener koji je obeležio 2021. godinu! Deca su mi poseban motiv kad me gledaju u Pioniru! Radonjić za 24sedam otvoreno o svemu!

01.01.2022

12:00

0

Autor: Milan Nastić

Prvom strategu Crvene zvezde pripadaju velike zasluge za osvajanje tri trofeja, AdmiralBet ABA ligu, Kup Radivoja Koraća, i šampionat Srbije

Trener koji je obeležio 2021. godinu! Deca su mi poseban motiv kad me gledaju u Pioniru! Radonjić za 24sedam otvoreno o svemu!
24sedam/Goran Sivački

Košarkaši trener koji je obeležio 2021. godinu na ovim prostorima je bez dileme Dejan Radonjić, strateg Crvene zvezde.

Sa crveno-belima je osvojio AdmiralBet ABA ligu, Kup Radivoja Koraća, kao i nacionalno prvenstvo Srbije.

Ovo još više dobija na značaju kad se zna da je on klupu Zvezde došao početkom 2021. godine, zamenivši Sašu Obradovića.

Iskusni stručnjak je u novogodišnjem intervju za portal 24sedam rekao da mu mnogo znači, pogotovo što je sezona bila specifična u svakom pogledu. 

- Naravno da znači, nema tu nikave dileme. U prvom delu kalendarske sezone imali smo probleme sa koronom koja je napravila pometnju. Ne treba zaboraviti da smo tada ostali bez dosta igrača, čak 15 ljudi ukupno, što igrača, što oko terena. Imali smo svakodnevna testiranje, to je dosta frustrirajuće, ali uspeli smo da uradimo ono što je najbolje u datim  okolnostima. I tako smo nastavili, došli do odlučujućih borbi, došli do tri trofeja, generalno iz ovog ugla, to je u svakom slučaju dobar učinak - kazao je na početku intervjua Dejan Radonjić.

Brzo smo se vratili na ovu sezonu i koliko je zadovoljan dosadašnjim učinkom kako u Admiral Bet ABA ligi, kako u Evroligi.

- Situacija je dobra, ako se uzme u obzir kakvoj smo situaciji bili, moramo biti zadovoljni, pogotovo kroz šta smo sve prolazili, i razloga za zadovoljstvo ima. Najbolji pokazatelj da od početka priprema pa do danas, nismo bili kompletni na treningu. 

MN Press
 

Na veliki broj povreda, Zvezda je imala problema i sa koronom, ali da su i pored svih nedaća rezultati iznad svih očekivanja.

- Mogu da kažem da guramo dobro za sada, a ako se uzmu okolnosti u kojima smo bili, onda moramo svi da budemo zadovoljni. Jednostvano u situaciji u kakvoj smo, tu je korona, naporna putovanja, jake i zahtevne utakmice. Trudimo se da analiziramo trenutnu situaciju, da donesemo neke odluke kako iz svih tih momenata da izađemo na najbolji mogući način. Naravno, da to nije lako, ali smatram da je to jedini način da se maksimalno izvučemo iz trenutne situacije - istakao je trener crveno-belih.

Radonjić se osvrnuo i na probleme sa povredama koji ih muče od početka sezone, pa do danas.

- Ne treba zaboraviti da smo pripreme prošli na način koji nismo priželjkivali. Kad smo se okupili već smo imali problema sa povredama, a onda se stanje i pogoršalo. Ušli smo u sezonu bez dosta igrača, uradili taj završni deo priprema bez šest bitnih momaka. Krenuli sezonu, trudili se da pronalazimo rešenja, da se adaptiramo na trenutnu situaciju, da damo sve od sebe, da možemo da budemo konkurentni, raspored je bio izuzetno težak, ali u svim tim okolnostima dobro smo se snašli. Nadam se da je to sve iza nas i da ih neće biti u narednom periodu. 

Stekao se utisak da je ova Zvezda prava "ratnička" ekipa i da velike zasluge za to pripadaju upravo Dejanu Radonjića. 

- Ja bih to analizirao sa aspekta trenera, bilo je dobrih momenata, neke stvari koje smo radili su bile odlične, neke nisu, ali smo zadovoljni onim što smo pružali. Želimo da u svakom trenutku, bez obzira u kakvoj smo situaciji da damo sve od sebe. 

Iskusni stručnjak ističe da je AdmiralBet ABA ligi kvalitetna i da je ove sezona napravljen korak napred.

- Smatram da je liga mnogo kvalitetna i interesantna - kratko je prokomentarisao Radonjić.

Trener Zvezde definitivno je postao miljenik Delija, a to pokazuju na početku svake utakmice kada dobija ovacije cele dvorane.

- Lepo, ali za mene to je obaveza više, i još veća odgovornost da dam sve od sebe, da zajedno svi ispunimo želje navijača.

Na skoro svakoj utakmicu Zvezde u Pioniru su njegova ćerka i sin koji zdušno bodre svog oca. 

- Naravno da mnogo znači, kao što sam i uvek imao podršku porodice, i mojih najbližih. To me dodatno stimuliše da svi zadovoljni dođemo kući.

24sedam/Goran Sivački
 

Košarkaši Zvezde nemaju previše vremena za pauzu, jer ih već 2. januara očekuje meč sa Splitom.  

- Već na početku  2022. godine, 1. januara krećemo put Splita, posle toga idu jedna za drugom. U nekom rasporedu na manje od tri dana, kao što je i bio slučaj. Ne možemo previše da gledamo unapred, tu su svakodnevni problemi i okolnosti koje diktiraju način razmišljanja. Mislim da to nije najbolji način, posebno šta smo u prošli od avgusta, pa do sada - poručio je trener crveno-belih za 24sedam.

Navijači očekuje da se njihovi ljubimci ove sezone plasiraju među osam najboiljih ekipa u Evroligi, a Radonjić ima poruku za njih:

- Na pola smo sezone, sada je ušla i korona u Evroligu, koja ponovo stvara probleme, prilično remeti situaciju, kako će to da se razvija, mnogo faktora će odlučivati. Nema mnogo prostora da se razmišlja unapred. Dosta kvalitetnih ekipa je u Evroligi, ali sve ovo što se dešava ne daje nam prostor da možemo previše daleko da razmišljamo. Treba ići korak po korak.

On se osvrnuo i i na kvalitet Evrolige ove sezone, ističući da je privilegija za svaku ekipu igrati ovo takmičenje.

- Mislim da je jako kvalitetna liga, ima mnogo dobrih utakmica, ipak je to najjače takmičenje u Evropi. U svakom slučaju dobar je osećaj da smo deo tako kvalitetnog takmičenja.

Iza trenera Zvezde je već veliko iskustvo vođenja timova sa klupe, a nas je zanimalo da li može da napravi paralelu kada je počinjao i sada

- Praviti analizu, sada posle toliko godina, ogromne su razlike, društvene,sportske, košarkaške, sada imamo situaciju kako da razmišljamo da egzistiramo u trenutku kada imamo toliki broj utakmica, i praviti tu komparaciju kad je bilo 20 ili 30 utakmica u sezoni. Nije najbolji način da se priča o tome, videćemo kako će sve to da ispadne. Ima raznih frontova, uticaja, dešavanja na svetskom nivou, koje su takođe bitne za  nas u Evropi. Nadam se da će se naći neki model koji će nam omogućiti da funkcionišemo što možemo bolje, da svi zajedno kako mi na terenu, i oni koji nisu, pravimo ambijent u kojem ćemo svi uživati.

Radonjić je prokomentarisao i dešavanje na relaciji FIBA - Evroliga, i njihov sukob koji traje već duži niz godina. 

- Nije dobro to što se dešava na njihovoj relaciji, i to nije ništa novo. Nadam se da će se naći neki model za lakše funkcionisanje. Jer ovo su opterećenja koja su ogromna, ne donosi nikom dobro.

Crnogosrski stručnjak nije hteo previše da se bavi gde sebe vidi u budućnosti, i koji su mu trenerski planovi.

- U ovom trenutku razmišljam kako sutra da napravimo dobre stvari u sali i pripremimo se za sledeći meč. To je fokus. Naravno uz nadu da ćemo biti svi zdravi. Bilo bi super kad bi bili kompletni, ali videćemo kada će to da se desi.

Tokom čitave polusezone spominju se razna dovođenje, ali za sada po rečima prvog stratega crveno-belih nema ništa konkretno. 

- Radimo, analiziramo, i pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje koje je na tržištu, i šta je najbolje za tim - zaključio je Radonjić za 24sedam.

BONUS VIDEO:

24sedam TV

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti