Grend slem šampion ne igra Australijan open! Igrao finale, sada ne putuje u Melburn

28.12.2021

10:19

0

Bio je treći teniser sveta, ali nije spreman za prvi grend slem sezone

Grend slem šampion ne igra Australijan open! Igrao finale, sada ne putuje u Melburn
Tim i Đoković - Copyright Profimedia

Jedno velilko tenisko ime odustaje od Australijan opena, u pitanju je Dominik Tim koji je i zvanično potvrdio da neće učestvovati na prvom grend slemu u 2022. godini.

- Kao što znate, vratio sam se kući u Austriju kako bih se oporavio posle teškog perioda treniranja u Dubaiju i koraka unazad tokom priprema. Sada se opet osećam dobro, moj ručni zglob je u dobrom stanju i treniram normalno, dobrim intenzitetom - napisao je Tim u objavi na Tviteru.

 

 

Austrijanac je otkrio da će sezonu početi u Južnoj Americi, najverovatnije u Kordobi u Argentini.

- Posle kraćeg odmora, tim i ja smo razmatrali situaciju i odlučili da napravimo izmene u rasporedu turnira. Sezonu ću početi u Južnoj Americi, na Kordoba openu u Argentini, krajem januara, što znači da ove godine neću igrati u Melburnu na Australijan openu, gradu koji izuzetno volim i za koji me vežu nezaboravna sećanja na mečeve pred neverovatnom publikom. Nedostajaće mi navijači u Australiji, ali vratiću se 2023. Verujemo da je to prava odluka kako bih imao dobar povratak takmičenju. Ostaću u Austriji nekoliko dana i onda ću otići na pripreme za prvi turnir sezone. Koristim priliku da vam svima poželim srećnu Novu godinu i dobro zdravlje - poručio je Tim.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike