Mančester se pomirio sa sudbinom: Pogba definitivno neće potpisivati novi ugovor?

28.10.2021

09:20

0

Autor: 24sedam

Hoće li probati da zaradi bar malo "keša" u januaru, ili na leto ide bez obeštećenja

Mančester se pomirio sa sudbinom: Pogba definitivno neće potpisivati novi ugovor?
Pol Pogba - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Mančester junajted je "prihvatio" činjenicu da Pol Pogba neće da potpiše novi ugovor i sprema se da ga na leto pusti bez obeštećenja, pišu engleski mediji.

Pogba do sada nije pristao da nove uslove da produži trajanje svog drugog mandata u Junajtedu. Francuz će tako već u januaru moći da pregovara sa klubovima van Engleske. To bi bio drugi put da Mančester pušta Francuza da ode bez obeštećenja. Prvi put je to bilo 2012. godine, da bi ga posle platio tada rekordnih 105 miliona evra.

Ipak, Pogba je u drugom mandatu podelio mišljenja navijača i stručnjaka, a nedavno je izgubio mesto u prvom timu. Opšte je mišljenje da kad igra i kad hoće, nema mu ravnog na planeti. Ali, to se ne dešava često.

Mnogobrojni pokušaji kluba njemu i njegovom agentu Minu Rajoli da potpiše novi ugovor do sada su odbacivani, a prema pisanju medija, svi su prihvatili da će bez obeštećenja otići iz kluba.

Junajted bi eventualno mogao da zaradi nešto ako ga proda u januaru. Ipak, Pogbini "udvarači", u koje su prethodno ubrajana PSŽ, Barselona, Real Madrid i Juventus, navodno su fokusirani na sledeće leto, kada bi mogao da dođe besplatno.

Rajola je nedavno rekao da se klub pita oko novog ugovora i da je trenutno sve mirno, ali to je skoro sigurno prazna priča, zamajavanje javnosti.

Prema ranijim navodima iz Španije, Real je spreman da Pogbi ponudi oko 14 miliona evra godišnje i oko 30 miliona evra bonusa za dolazak u Madrid.

Rajola je navodno skroz za tu varijantu, a Real bi hteo da upari Pogbu i Kilijana Mbapea, kao i njihovog zemljaka Karima Benzemu, što bi zaista bilo ubitačno.

Pogbu sada čekaju tri meča pauze u Premijer ligi zbog crvenog kartona koji je dobio kada je grubo startovao na Nabija Keitu u ponižavajućem porazu 0:5 od Liverpula.

Naravno, posle tog poraza se na udaru našao trener Ole Gunar Solskjer, što je trenutno goruća tema u Junajtedu. On je dobio još jednu, navodno poslednju šansu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike