Trener Benfike prepisuje od Piksija: Nova pozicija u portugalskom timu za Nemanju Radonjića!

26.10.2021

15:35

0

Radonjić više neće biti klasično ofanzivno krilo, već će voditi brigu o celoj desnoj strani

Trener Benfike prepisuje od Piksija: Nova pozicija u portugalskom timu za Nemanju Radonjića!
Copyright Printscreen/Youtube

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić polako pronalazi sebe u timu Benfike nakon što je morao da prođe vreme privikavanja na portugalski fudbal i sistem rada trenera Žorža Žezusa.

Harizmatični stručnjak želi da ga u formaciji 3-4-3 vidi kao desnog spolnjeg, koji bi držao celu tu stranu, što se značajno razlikuje od zadataka u prošlim klubovima, gde je bio ofanzivan, bliži protivničkom golu i uglavnom na levom krilu. Portugalski mediji nadovde da je Žezus Radonjića na ovom mestu video u reprezentaciji Srbije otkako je vodi selektor Dragan Stojković Piksi i da je baš u duelu protiv Portugala na stadionu "Rajko Mitić" bio ključan igrač "orlova" u remiju 2:2.

- Za Radonjića ovo nije apsolutno ništa novo, on je već igrao na ovoj poziciji u Srbiji, pa čak i tako igrao protiv Portugalije, zna poziciju desnog spoljnjeg - rekao je trener Benfike.

 

 

U analizi igre srpskog fudbalera "Rekord" potvrdu Žezusovih reči dobija od menadžera Darka Ristića:

- Dobro je ušao sa desne strane, kao spoljni igrač. On je već dosta igrao na ovoj poziciji u selekciji. Neki kažu da mu je to najbolje mesto - rekao je Ristić, koji brine o karijeri Radonjića:

- Veoma je srećan što igra kod Žorža Žezusa.

MN Press
 

Radonjić je u prošlom kolu protiv Vizele igrao poslednjih 20 minuta i bio jedan od najzaslužnijih što su gosti pobedili 0:1 golom u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena. Pre pogotka on je oduzeo loptu na sredini terena, zatim predriblao jednog protivnika i poslao loptu po desnom krilu do asistenta Picija.

Srbin se trenutno nalazi na jednogodišnjoj pozajmici sa opcijom otkupa ugovora sa oam miliona evra. Prošle godine francuski Olimpik tražio je 12 miliona za njegovu slobodu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike