Barsa uveliko pregovara sa Ćavijem: Može li legendarni sin kluba da spreči potpuni brodolom?

28.10.2021

07:39

0

Autor: 24sedam

Kockice se izgleda slažu za veliki povratak velikog Ćavija

Barsa uveliko pregovara sa Ćavijem: Može li legendarni sin kluba da spreči potpuni brodolom?
Ćavi - Copyright Profimedia

Barselona je nešto posle ponoći konačno otpustila Ronalda Kumana, ali nije ni malo gubila vreme. Navodno je već posao ponudila svojoj legendi Ćaviju Ernandezu, što je sve očekivano, ali pojedini izvori navode da pregovori traju već nedeljama.

Kap koja je prelila čašu za Kumana bio je poraz od Rajo Valjekana, posle koga je Barsa ostala na devetom mestu tabele, što je najgori početak sezone u poslednje 34 godine, odnosno od sezone 1987/88.

Barselona sada ima šest bodova manje od četiri tima koja dele prvo mesto – Real Madrid, Sevilja, Betis, Real Sosijedad.

Ipak, izgleda da je Kumanu bilo presuđeno davno pre toga, pošto je klub i ranije počeo pregovore sa jednom od svojih najvećih legendi, javlja Fabricio Romano. Ćavi trenutno vodi katarski Al Sad, sa kojim je ostvario neverovatni niz od 34 uzastopne pobede (ako se ne računa Srbija, naravno).

Ćavi Ernandez se i ranije pominjao kao kandidat, zvali su ga i prošle godine, ali je on govorio da nije još trenutak, a problem je bio i njegov odnos sa predsednikom Đoanom Laportom.

Ipak, svi misle da je sada pravi trenutak da se vrati. Stvari u Barseloni su jako loše, očekivanja najniža moguća, tim igra bez ikakvog vođstva, a navijači u njemu vide spasioca. Kako piše Giljem Balag, Ćavi oseća da je spreman i ima veliku želju da klubu vrati suštinu, koja očigledno fali, kao i da popravi mlade igrače.

Isti izvor piše da je izgladio odnose sa Laportom, koji i dalje ima sumnje i misli da Ćavi nije sasvim spreman. Ipak, navijači, mediji i upravni odbor zahtevaju rešenja i žele očiglednu nadu za bolju budućnost. Ćavi donosi sve to. 

Španski mediji pišu i da je za danas tražio sastanak sa rukovodstvom Al-Sada, tako da se stvari izgleda odvijaju velikom brzinom.

Tokom igračke karijere osvojio je osam titula, četiri kupa, četiri Lige šampiona, dva superkupa UEFA i dva Svetska prvenstva klubova, dok je sa reprezentacijom osvojio Svetsko prvenstvo i dva evropska.

Važi za jednog od najboljeg veznih igrača svih vremena. Njegovo poznavanje i razumevanje fudbala su na vrhunskom nivou, ali – da li je spreman za uspehe van katarske pustinje i bez neograničene finansijske moći? Može li da podigne klub koji je "više od kluba"?

Kako stvari stoje, saznaćemo uskoro.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike