Podrhtava Nou Kamp, Barselona dovodi "tatu svih trenera": Nemac spašava stvar u Kataloniji

02.10.2021

10:39

0

Pregovori u toku, Kuman već spakovao kofere

Podrhtava Nou Kamp, Barselona dovodi "tatu svih trenera": Nemac spašava stvar u Kataloniji
Copyright Profimedia

Opasno su seistanjili živci navijačima Barselone od bruke za brukom koju njihov klub doživljava.

Trener Ronald Kuman, iako i sam pretpostavlja da je bivši, i dalje sedi na klupi i vodi ekipu, a gigant iz Katalonije igra na niovu prosečnih klubova.

Ako je verovati Nemcima rešenje za novog trenera je veoma blizu, pregovori su u toku i na Nou Kamp bi mogao da stigne vrhunski stručnjak. Zbog toga je i raspoloženje među navijačima Barselone u naglom rastu.

Neće to biti nijedan od dosad pominjana tri kandidata - Roberto Martinez, Ćavi Ernandez, Andrea Pirlo, nego "tata svih trenera" u Nemačkoj Ralf Rangnik!

 

 

Reč je o čoveku koji je svojim idejama stvorio fudbalsko carstvo Lajpciga i Salcburga, velikom fudbalskom znalcu zahvaljujući čijim su lekcijama vrhunski treneri postali Julijan Nagelsman, Adi Hiter, Džesi Marš, Ralf Hazenhiltl, Rodžer Šmit... A veliki uticaj imao je i na trenera aktuelnog prvaka Evrope Čelsija, Tomasa Tuhela.

Velike zasluge pripisuju mu se za titulu prvaka sveta koju je Nemačka osvojila 2014. godine, a podatak da od prvih šest klubova u Bundesligi čak pet vode njegovi trenerski puleni, samo upotpunjava sliku o njegovom kvalitetu.

Ovog leta bio je na meti Milana, očekivalo se da preuzme dužnosti trenera i sportskog direktora, ali je uprava kluba odlučila da zadrži dosadašnji tandem Pioli - Maldini.

Na sreću Barselone, čini nam se. Klub iz Katalonije trenutno se nalazi na sedmom mestu u Primeri, mestu koje ne vodi u Evropu naredne godine, a večeras u 21.00 očekuje ga duel sa madridskim Atletikom.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike