Jokić predaje MVP zvanje, Dončić će zaseniti sve? Slovenac ispred Karija i Durenta

02.10.2021

09:16

0

Počele prognoze za novu sezonu u NBA ligi

Jokić predaje MVP zvanje, Dončić će zaseniti sve? Slovenac ispred Karija i Durenta
Nikola Jokić - Copyright Profimedia

Najbolja klupska košarka na svetu nam se polako vraća u živote. Blizu je početak NBA lige.

Kao i pred svaku sezonu Amerikanci budno prate dešavanja u predvečerje ovog takmičenja. Rade se proračuni, procenjuje se ko je uradio najbolji posao u prelaznom roku.

Priča se o favoritima za šampionski prsten, o igračima koji će obeležiti šampionat. Tu su, naravno, i prognoze kada je u pitanju onaj jedan igrač koji će obeležiti sezonu.

Na isti onaj način na koji ju je u prethodnom izdanju obeležio naš centar Nikola Jokić. Momak iz Sombora, koji igra za Denver poneo je zvanje najkorisnijeg (MVP) igrača regularnog dela lige.

Profimedia
 

Ovog puta to neće biti Srbin. Malo će se, ali ne daleko, "preseliti" titula MVP. Sada će to biti saigrač drugog srpskog centra Bobija Marjanovića iz  Dalasa, Slovenac Luka Dončić. Tako kažu prognoze.

Sjajni Luka ima najveće šanse da postane MVP, a ono što posebno upada u oči je razlika u odnosu na konkurente. Drugi kandidat je Stef Kari, a treće mesto dele Kevin Durent i Janis Adetokumbo.

Printscreen/sports.intertops.eu
 

Nikola Jokić je smešten na poziciju osmog favorita za MVP zvanje, odmah iza Lebrona Džejmsa, a isped njih dvojice su još Džoel Embid i Demijen Lilard.

Nema sumnje da će nova sezona biti uzbudljiva, kako u trci za šampionsko prstenje, tako i za pojedinačna priznanja.

Mi ćemo, uprkos prognozama i ostalim stvarima, navijati da Jokić ponovo zablista i bude na niovu prošle sezone. A onda i da se odazoveselektoru Srbije Pešiću i vrati se u nacionalni tim. Da nas oduševljava i igrama u reprezentaciji 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike