Novaka neće pustiti u Australiju: Zbog vakcine ne može po novu grend slem titulu u Melburn?

02.10.2021

10:04

0

Zakon u Viktoriji kaže da sportisti moraju biti vakcinisani

Novaka neće pustiti u Australiju: Zbog vakcine ne može po novu grend slem titulu u Melburn?
Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, prema nekim najavama iz Australije, neće moći da igra na prvom grend slemu naredne sezone!

Australijska država Viktorija donela je jednu kontroverznu odluku koja bi mogla da utiče i na broj grend slemova koje ima Novak  Đoković.

Predsednik te oblasti u Australiji Danijel Endrjuz saopštio je meru koja se neće svideti najboljem teniseru sveta, ali ni njegovim kolegama iz vrha svetskog tenisa. Da bi učestvovali na Australijan openu, teniseri će morati da prime obe doze vakcine!

Po novim pravilima, sportisti su stavljeni u grupu sa još 1,25 miliona ljudi kojima je za obavljanje posla u Viktoriji neophodno da imaju minimum dve primljene doze vakcine. Za sada to se odnosi samo na lokalne sportiste, ali mnogi već spekulišu da je to najava rigoroznih mera pred veliki teniski turnir.

Ukoliko to stvarno bude slučaj, svi teniseri koji žele da učestvuju na prvom grend slemu naredne sezone morali bi već do kraja novembra da obave vakcinaciju i to u potpunosti.

Ove vesti nikako ne idu u korist Novaka Đokovića koji mesecima zagovara tvrdnju da vakcinacija treba da bude izbor pojedinca i da niko ne treba prisilno da se vakciniše. Ukoliko uslov za učešće na Australijan openu budu dve primljene doze vakcine, možda tamo nećemo gledati najboljeg tenisera svih vremena.

Osvajač devet turnira u Melburnu mogao bi da propusti turnir na kom treba da juri svoju 21. grend slem titulu i tako postane rekorder u teniskoj istoriji!

Pored Đokovića, možda u Melburnu neće biti ni Stefanosa Cicipasa, Britanke Džoane Konte, Andreja Rubljova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike