Zvezdin bombarder, pet godina Kanginih projektila: Od Ludogoreca do Ludogoreca (VIDEO)

02.10.2021

07:39

0

Gabonac u srcima crveno-belih

Zvezdin bombarder, pet godina Kanginih projektila: Od Ludogoreca do Ludogoreca (VIDEO)
Copyright Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Ako pitate navijače Crvene zvezde šta misle o Geloru Kangi, odgovor će zavisiti od trenutnog raspoloženja. I njegovog i njihovog.

Ali će za sva vremena, u to nema sumnje, biti u srcima svih onih kojima je Zvezda omiljeni klub. Uglavnom i više od omiljenog.

Ono što će svaki zvezdaš zauvek pamtiti su Kangini projektili na međunarodnim utakmicama. Zato su na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda odlučili da podsete kako je to Gabonac rešetao i upisao se u anale kluba iz Ljutice Bogdana.

 

 

Gol za pobedu u Razgradu nad Ludogorecom, onaj projektil, ona majstorija vratila je sve crveno-bele pet godina unazad.

Sve je počelo 26. jula 2016. godine, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ta golčina iz 66. minuta, taj šut, ta preciznost, sve je to bio samo uvod u ono što će Kanga doneti crveno-belima.

 

 

Godinu dana kasnije odigrao je još dva antologijska meča. I dva gola koja neće biti zaboravljena. Prvo Sparti iz Praga sa 25 metara. Namestio se, nanišanio i odapeo... Let lopte, pa udarac u donji deo prečke pre nego što će završiti u mreži gostiju za velikih 2:0, dugo će se pamtiti.

 

 

A onda Krasnodar. Gol sa celih 30 metara, teledirigovani projektil za sva vremena. Tada je Zvezda prvi put zaigrala grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Tada je Kanga i definitivno postao deo krvi crveno-belih navijača.

 

 

Otišao je iz Ljutice Bogdana, ali se prošlog leta vratio, a u četvrtak uveče nastavio tamo gde je stao. Opet Razgrad, opet Ludogorec, opet bomba na istoj strani terena. Ova bomba bila je za pobedu, koliko da se olakša bol zbog onog poraza iz 2016. godine. I koliko da se Kanga zacementira u istoriji Zvezde.

I tu je kraj. Trenutno. Nemamo sumnju, nastaviće se...

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike