Niko mi ništa ne priča, ali imam oči i uši: Mučni Kumanov sastanak sa medijima

01.10.2021

16:33

0

Autor: 24sedam

Svi znaju da je trener Barse "bivši", ali zamenika nema, a on mora pred novinare

Niko mi ništa ne priča, ali imam oči i uši: Mučni Kumanov sastanak sa medijima
Copyright Tanjug /AP Photo/Armando Franca/

Svi znaju da je gotovo za Ronalda Kumana u Barseloni, ali ta odluka nikako zvanično da bude objavljena.  

Jedan od razloga može da bude to što je zaista teško pronaći naslednika. Ne postoji usijanija klupa u fudbalu, Barsa je u dubokom finansijskom kanalu, ali je klub toliko veliki da porazi i osrednjost prosto ne mogu da budu realnost. 

Dok mediji nedeljama nagađaju ko bi mogao da nasledi Kumana, Holanđanin i dalje vodi ekipu i obavlja sve trenerske dužnosti, uključujući i izlazak pred novinare. Barsa sutra ide u goste šampionu Atletiku, ali katalonskim medijima je utakmica najmanje zanimljiva. I trener je toga svestan. 

Kuman je došao pred novinare i rekao im:  

- Podsetiću se fraze Luja Van Gala: Dobro jutro, prijatelji iz medija. Kako ste? Da počnemo

Kuman se smejao, ali je ovom rečenicom dovoljno rekao. U pitanu je Van Galova izjava iz 2000. godine, kada je odlazio iz kluba. Tada je rekao: "Dobro jutro, prijatelji iz medija. Odlazim". 

Vodeće pitanje bilo je: Da li je ovo vaš poslednji meč na klupi? 

- Niko mi nije ništa rekao. Istina je da je predsednik jutros bio ovde, ali nisam ga video jer pripremam utakmicu. Ništa mi nije rekao, ali imam uši, imam oči i znam da mnogo informacija curi u javnost

On je priznao da se ne oseća najbolje, Španci pišu da je bio “vidno uzrujan”, a pitanja su bila vezana skoro samo za njegov položaj i sadašnji trenutak. 

Najbolji i najgori trenutak? 

- Moram li da odgovorim? Izgleda da sam već otišao. Najbolji trenutak je kad sam potpisao. Najgori je odlazak Mesija. 

Postoji opšti nedostatak poštovanja prema vama... 

- Zaista nema potrebe da odgovaram na to. Ili vi mislite drugačije? Nije pitanje da li sam dobar ili loš, već odnosa prema meni

Da li bi neki drugi trener izvukao više iz ovog tima? 

- Ne znam. Treba li da pričam i za drugog trenera? Kad bih imao džak para, Mesi bi bio ovde. Kao i ostali igrači koje bih doveo za dominaciju. 

Koju biste ocenu dali sebi? 

- Umoran sam više od branjenja sebe. Svako može da analizira situaciju u klubu i u timu. Pretpostavili smo da će se nešto menjati u klubu. Što se tiče davanja ocena, to je na vama. Siguran sam da ima ljudi koji misle da je ovo nepoštovanje. Drugi će misliti da je potrebno vreme. Jednog dana bih voleo da kažem šta mislim

On nije hteo da odgovara na pitanje kakav mu je odnos sa predsednikom Đoanom Laportom. A na pitanje da li bi mu pobeda produžila mandat, odgovorio je: 

- To je pitanje za sutra. Svi znaju da sam ovde iz ljubavi prema klubu. Došao sam u komplikovanoj situaciji, a svako ima svoje mišljenje . Vodim računa o igračima i pripremam se za utakmicu. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike