Ajntraht pobedio, pa Kostiću oprostio „ružnu prošlost“: Filip nema čega da se stidi!

31.08.2021

21:16 >> 21:21

0

Autor: Adam Štulić

Srpski reprezentativac ostaje u Frankfurtu, neće biti posledica zbog odbijanja da trenira

Ajntraht pobedio, pa Kostiću oprostio „ružnu prošlost“: Filip nema čega da se stidi!
Copyright Filip Kostić, Profimedia

Ajntraht je uspeo u svojoj nameri – Filip Kostić ostaje u Frankfurtu barem do zimskog prelaznog roka. Lacio je do samog kraja pokušavao da završi transfer, ali ponuda od 18 miliona evra nije zadovoljila čelnike bundesligaša, koji su se oglušili o želje Srbina i zadržali ga u svom dresu najmanje još nekoliko meseci.

Svega je bilo u psihološkom ratu Kostića i Ajntrahta. Reprezentativac „orlova“ nije krio želju da promeni sredinu, rukovodstvo kluba iz Frankfurta nije želelo da popusti pod pritiscima i pusti nekadašnjeg fudbalera kragujevačkog Radničkog ispod njegove realne cene, zbog čega je situacija eskalirala prošle nedelje, kada je Kostić odlučio da bojkotuje profesionalne obaveze.

Sjajni srpski ofanzivac pokušao je da „izboksuje“ slobodu tako što se neće pojavljivati na treninzima, zbog čega je i propustio prošlonedeljni meč Bundes lige sa Armenijom (1:1), ali je na kraju morao da se pomiri sa ostankom u Frankfuru.

Ono što je u celoj priči najlepše, jeste to što Srbina ne očekuje nikakva „odmazda“ u klubu čiji je jedan od najboljih igrača u prethodne dve sezone. To su potvrdili trener Markus Kreše, sportski direktor Oliver Glasner i kapiten ekipe Sebastijan Rode.

– Naši zadaci ostaju da osiguramo finansijsku i sportsku stabilnost Ajntrahta. To je naravno slučaj i ovde. Filip Kostić je dobar momak i izvanredan fudbaler. Uvereni smo da može da bude važan stub našeg tima u budućnosti – kazao je Kreše.

Pomirljivim tonom govorio je i Glasner.

– Filipa znam kao neupitno pristojnog igrača i osobu. Iskoristićemo naše zajedničke ciljeve da prebrodimo ono što se dogodilo prošlog petka i potom to ostavimo iza sebe – kazao je sportski direktor kluba, dok je kapiten bio još rečitiji.

Pročitajte još

– Filip nema čega da sramoti posle tri godine provedene s nama. Bićemo presrećni što ćemo mu poželeti dobrodošlicu i zajedno raditi na nadolazećim obavezama. Znamo da je Filip vrhunski profesionalac. Ove sezone moramo mnogo da postignemo kao tim, tako da ćemo sigurno imati koristi od njegovog kvaliteta – kazao je Sebastijan Rode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike