I Milan je predstavio novog trenera: Ibrahimović kaže "to je pravi čovek"

13.06.2024

18:15

0

Autor: D. N.

Već je radio u Italiji, tako da zna šta ga čeka

I Milan je predstavio novog trenera: Ibrahimović kaže "to je pravi čovek"
Copyright Profimedia/Piero Cruciatti/Anadolu Agency

Posle nekoliko klubova u Italiji, i Milan je potvrdio imenovanje novog šefa stručnog štaba. Tako je Stefana Piolija na klupi "rosonera" nasledio Paolo Fonseka. Kako je navedeno potpisan je ugovor do juna 2027. godine.

Uprava višestrukog prvaka Evrope i Italije je pre nekoliko meseci odlučila da okonča saradnju sa Piolijem, pa se samo čekao kraj sezone kako bi sve bilo ozvaničeno. Tako se Fonseka spominjao kao jedan od kandidata, uz Đulena Lopetegija i Marka van Bomela.

Portugalac će imati težak zadatak pošto navijači očekuju da se vrati primat u Seriji A. Podsetimo, u sezoni za nama prvak je postao Inter kome je ovo 20. titula u istoriji. Milan je bio drugi sa 19 bodova manje, ali je obezbeđen plasman u Ligu šampiona.

O imenovanju Fonseke je pričao i Zlatan Ibrahimović, koji je sada član uprave Milana.

- Želimo da Milan bude dominantan na terenu. Proučavali smo kako radi, kako priprema utakmice. Posle pet godina nam je bilo potrebno nešto novo. Fonseka je pravi čovek i verujemo u njega - kazao je doskorašnji napadač "rosonera".

Fonseka (51) već je radio u Italiji, pošto je vodio Romu, a bio je i na klupi Porta, Brage, Pakoš Fereire, Šahtjora i Lila.

Kao što je rečeno, u novu sezonu nekoliko klubova u Italiji će imati nove trenere. Novog stratega je dobio Lacio, kao i Bolonja, koju je Mota napustio. Imenovani su novi šefovi struke i u Napoliju i Fiorentini.

Promena na klupi bilo je i u Juventusu i u Monci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike