Noćna mora u Parizu, PSŽ je već ispao iz Lige šampiona! Istorija i statistika su neumoljive – ovo je tačan rezultat revanša sa Barselonom!

11.04.2024

06:46

0

Autor: A. Š.

Parižani su u sredu uveče peti put u svojoj istoriji izgubili prvi meč nokaut faze elitnog takmičenja koji su igrali na svom stadionu

Noćna mora u Parizu, PSŽ je već ispao iz Lige šampiona! Istorija i statistika su neumoljive – ovo je tačan rezultat revanša sa Barselonom!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Poraz kao poraz, iz rezultatskog ugla, nije previše tragičan, pogotovo od kako je UEFA ukinula pravilo gola u gostima. Ali, za navijače PSŽ-a neuspeh u duelu sa Barselonom u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona (3:2) je prava noćna mora. Jer, „ušati“ trofej sanja se godinama unazad na Parku prinčeva, a ako gledamo istoriju i statistiku tako će ostati i posle ove sezone.

Istorija kaže, „sveci“ su u sredu uveče peti put od svog osnivanja izgubili prvi meč nokaut faze elitnog takmičenja koji su igrali na svom stadionu. A statistika je još poraznija, jer PSŽ nijednom od prethodna četiri puta u revanšu nije uspeo da napravi preokret i plasira se u narednu rundu takmičenja.

Ono što je još zanimljivije, PSŽ ne da u tim situacijama nije napravio preokret, nego je u sva četiri puta revanš mečeve napuštao poražen i to identičnim rezultatom - 2:0.

„Prokletstvo“ Parižana krenulo je još davne 1995. godine, kada je u polufinalu Lige šampiona Milan u prvom meču u „gradu svetlosti“ slavio 1:0, a potom na „San Siru“ overio mesto u finalu (2:0).

Tačno 20 godina kasnije Barselona je četvrtfinalni okršaj sa „svecima“ otvorila pobedom u Parizu (3:1), da bi na Nou Kampu slavila 2:0.

Stigao je PSŽ do polufinala elitnog takmičenja i 2021. godine, ali je tada Siti u prvom duelu dvomeča slavio na kultnom pariškom stadionu 2:1, a potom u revanšu potvrdio pobedu (2:0).

Prošle sezone PSŽ je ispao na samom startu nokaut faze najjačeg klupskog kontinentalnog takmičenja, pošto je Bajern posle minimalne pobede u Parizu (1:0), svoju mrežu sačuvao i u revanšu na „Alijanc areni“ (2:0).

Staro je pravilo da tradicije postoje da bi se rušile, a da li će Mbape i drugovi uspeti da prekinu ovu prilično bolnu i neugodnu za PSŽ saznaćemo vrlo brzo…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike