Vlahović i Kostić imaju novog trenera: Juve predstavio čoveka koji je napravio veliki posao u Seriji A (FOTO)

12.06.2024

19:29

0

Autor: D. N.

Već odavno se zna da je dobio angažman, sada je sve potvrđeno

Vlahović i Kostić imaju novog trenera: Juve predstavio čoveka koji je napravio veliki posao u Seriji A (FOTO)
Dušan Vlahović slavi gol sa saigračima u Lećeu - Copyright Profimedia

Juventus je i zvanično potvrdio ono što se neko vreme već znalo. Tijago Mota je novi šef stručnog štaba velikana iz Torina, a ugovor je potpisan do juna 2027. godine. Tako će srpski reprezentativci Dušan Vlahović i Filip Kostić dobiti novog šefa posle odlaska Masimilijana Alegrija.

Na sajtu "stare dame" je osim detalja o ugovoru navedeno da je 41-godišnji Mota karijeru trenera počeo u Pari Sen Žermenu, ali mlađim kategorijama. Posle toga je bio u Đenovi i Speciji, a najbolja preporuka za dolazak u Juventus bio je nedavni plasman u Ligu šampiona sa Bolonjom.

Povodom dolaska u redove jednog od najtrofejnijih klubova Evrope, oglasio se i rođeni Brazilac sa italijanskim korenima.

- Srećan sam što počinjem novo poglavlje u karijeri u klubu kakav je Juventus. Hvala vlasnicima i upravi, i mogu da budu sigurni da je moja ambicija da se zastava Juventusa vije visoko, kao i da želim da ugodim navijačima - bile su reči Mote koji je za nacionalni tim Italije odigrao 30 utakmica.

Mada je i za Brazil odigrao jedan meč.

Inače, ovo leto u Italiji je baš "vruće" kada je reč o trenerima u Seriji A. Novog stratega je dobio Lacio, kao i Bolonja, koju je Mota napustio. Imenovani su novi šefovi struke i u Napoliju i Fiorentini.

A tokom dana je potvrđeno i da je Alesandro Nesta novi trener Monce.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike