Partizan ipak igra protiv Zvezde! Sve što treba da znate o novom okršaju "večitih" u polufinalu Kupa Srbije

24.04.2024

07:05

0

Autor: D. N.

Umesto Pavla Ilića koji je bio na udaru crno-belih biće Miloš Milanović, pa ostaje da se vidi kako će njegova arbitraža biti ocenjena

Partizan ipak igra protiv Zvezde! Sve što treba da znate o novom okršaju "večitih" u polufinalu Kupa Srbije
Copyright MN Press

U samo nekoliko dana fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se (i sastaće se) u dve utakmice. U subotu je u plej-ofu Superlige ekipa Vladana Milojevića pobedila tim Igora Duljaja (nije bio na klupi) sa 3:2, a za danas je zakazan novi okršaj. Ovog puta reč je o duelu u okviru polufinala Kupa Srbije. 

Kao što se obično kaže, za duele Zvezde i Partizana dodatni motiv ne treba jer je ovaj okršaj motiv sam po sebi. Takođe, pobeda nad najvećim rivalom je uvek posebna. Ali uoči današnjeg okršaja, treba reći da su crveno-beli u Superligi na korak od odbrane titule, a eventualna pobeda u večerašnjem meču ih približava i šansi da odbrane trofej i u nacionalnom kupu. Tako da je i nova "dupla kruna" realna.  

Na drugoj strani, crno-beli imaju priliku da se revanširaju za poraz od subote, ali i da sebe približe osvajanju trofeja nacionalnog kupa. Ukoliko bi se to desilo, ekipa iz Humske bi koliko-toliko spasila sezonu u kojoj je bilo mnogo problema, u svim segmentima kluba.

Dakle, motiva je na pretek, na obe strane.

U narednim redovima, možete da pročitate sve najvažnije o ovom meču, koji će početi u 19 časova. Igraće se na stadionu "Rajko Mitić", uz tekstualni prenos na našem portalu, kao i na TV Arena Premiumu 1.

Podsetimo, ova utakmica je bila pod velikim znakom pitanja, pošto su crno-beli najavili mogućnost bojkota. Bili su izrevoltirani suđenjem Pavla Ilića, ali je na kraju ipak doneta odluka da se igra. To je i potvrđeno jučerašnjim saopštenjem.

- Upravni odbor doneo je odluku da FK Partizan nastupi na utakmici polufinala Kupa Srbije. Iako nezadovoljni stanjem u domaćem fudbalu, gde naš klub ima neravnopravan tretman od strane FSS i sudijske organizacije pre svega, iz obaveze prema igračima, navijačima, istoriji kluba i takmičenju Kupa naše zemlje, doneta je odluka o odigravanju utakmice - navedeno je između ostalog u dopisu iz Humske.

Sve o sudijama

Ali u današnjem meču, neće biti Pavla Ilića.

Za glavnog sudiju određen je Miloš Milanović, kome će pomagati Miloš Pašajlić i Novak Novaković, a za četvrtog arbitra bio je određen Milan Ilić.

Printscreen/FSS
 

U VAR sobi biće Milan Stefanović i Aleksandar Živković, a delegat će biti Miroslav Stojanović.

Put do polufinala

Do plasmana među četiri najbolja, Zvezda je bila bolja od Trajala (6:0), niškog Radničkog (5:0) i OFK Vršca, rezultatom 3:0.

Partizan je na putu ka polufinalu pobeđivao Jedinstvo sa Uba (1:0), Grafičar na penale (posle 1:1, 5:4), a u poslednjoj rundi je posle penala izbacio Voždovac.

Inače, ako posle 90 minuta bude nerešeno, odmah se izvode penali.

Dosadašnji učinak u Kupu

U nacionalnom kupu, "večiti rival" su igrali 40 puta. Zvezda je slavila u 21 utakmici, bez pobednika je odigrano pet mečeva, dok je Partizan trijumfovao u 14 duela.

Gol razlika je na strani crveno-belih - 59:50. Poslednji duel u okviru Kupa Srbije je odigran 26. maja 2022. godine, kada je Zvezda pobedom u finalu od 2:1 osvojili ovaj trofej.

Radnički čeka Vojvodinu

Drugi polufinalni par čine Radnički 1923 i Vojvodina.

Utakmica na stadionu "Čika Dača" će početi u 16 časova.

Očekivani sastavi

Crvena zvezda

Milojević najverovatnije neće mnogo menjati u odnosu na prethodni susret. Jedina promena je iznuđena, pošto Rodić nije spreman. Podsetimo, u subotu je teren napustio zbog povrede, pa je umesto njega zaigrao Naser Điga.

Ostalo, Milojević ne bi trebalo da menja. Tako da će startna postava najverovatnije da izgleda ovako: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović, Điga, Stamenić, Kanga, Bukari, Hvang, Ivanić, Ndiaje.

MN Press
 

Partizan

Osim Igora Duljaja koji je za prethodni meč bio suspendovan, vraća se i golman Jovanović. Dok je bio povređen, menjao ga je Krunić. Takođe, Kastiljo je u prethodnom meču zadobio povredu nosa, pa je veća verovatnoća da ne počne meč.

Takođe očekuje se da od početka zaigra Baždar, a da Saldanja dobije priliku u nastavku. Tako da bi sastav trebalo da izgleda ovako: Jovanović, Stojković, Filipović, Marković, Antić, Ovusu, Zahid, Severina, Goh, Kalulu, Baždar.

Izjava trenera

U ovom delu teksta, možemo samo da objavimo reči Vladana Milojevića, pošto Igor Duljaj nije održao konferenciju za medije.

Milojević:

- Kup je takmičenje koje se igra na ispadanje i specifično je. Nema tu dodatnih utakmica gde možete da popravite bodovni saldo ili mesto na tabeli. "Nokaut" sistem, a protiv nas večiti rival i sigurno utakmica nosi veliki ulog za oba tima. Želimo u finale, kao i oni, ali i Radnički i Vojvodina koji su kvalitetni timovi.

Naše su ambicije da osvojimo Kup Srbije i tu nema dileme. Verujemo da smo spremni. Nema nedoumica, odlično se poznajemo, tako da se nadam dobroj utakmici i poseti - kazao je Milojević.

Šta kažu kladionice

I uoči 173. "večitog derbija" Zvezda je važila za velikog favorita, ali je na terenu bilo daleko od toga. Kada je reč o kvotama za današnji meč, opet se crveno-belima daju veće šanse.

Tako da su kvote 1,50 za pobedu Zvezde, 4,00 za nerešeno i 6,50 za pobedu Partizana. Odstupanja su manja, u zavisnosti od kladionice.

Vremenska prognoza

Uglavnom oblačno, uz povremenu kišu tokom dana. Duvaće umeren severozapadni ili jugozapadni vetar. Temperatura će biti od devet do 16 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike