Svi čekaju derbi, ali drugo polufinale Kupa je možda i zanimljivije! Voša spremna na sve u Kragujevcu

23.04.2024

15:12

0

Autor: P.K.

Pre borbe za Evropu u Superligi, predstoji nam uzbudljiv meč

Svi čekaju derbi, ali drugo polufinale Kupa je možda i zanimljivije! Voša spremna na sve u Kragujevcu
Božidar Bandović - Copyright MN Press

Iako cela fudbalska Srbija gleda u derbi između Crvene zvezde i Partizana u polufinalu Kupa, drugi par je sa sportskog aspekta možda i još zanimljiviji.

Radnički je u trileru pobedio Čukarički, a Vojvodina izgubila od TSC-a, tako da crveno-bele rivale na tabeli Superlige sada dele tri boda.

Ipak, pre nego što nastave borbu za poslednje mesto koje vodi u Evropu, Vojvdodina i Radnički će se sastati u polufinalu Kupa Srbije.

Trener "lala" Božidar Bandović veruje u svoj tim i plasman u finale Kupa Srbije.

- Očekuje nas veoma značajna utakmica, igrače, stručni štab, klub i čitav grad. Mislim da smo spremni, igramo protiv jednog tima koji sve vreme pokazuje stabilnost i kontinuitet i koji igra dobro i veoma je opasan. Moramo biti hrabri, odlučni i pametni i koncetracijom od početka do kraja. Neće biti lako, ali verujem u ove momke i svi zajedno želimo da ostvarimo cilj, uz dužno poštovanje prema protivniku, koji je čitave sezone na visokom nivou. Zadovoljan sam igrom, ali ove utakmice su drugačije i moramo da budemo najbolji što možemo jer nema popravnog. Što se tiče igračkog kadra, Guram se vratio, Bjeka će nam se pridružiti posle ove utakmice, Lazar Jovanović oseća bol u leđima posle nastupa za omladince, dok zbog kolena ne može i dalje da igra Uroš Nikolić.

On ističe da neće biti mnogo iznenađenja, jer se timovi dobro poznaju.

- Mislim da smo međusobno vrlo dobro upoznati, ali uvek ima nekih iznenađenja tokom utakmice i mi ćemo biti spremni da se prilagodimo na sve, kao što sam govorio i pred dve utakmice sa TSC-om. Najvažnije je da imamo samopouzdanje i da verujemo u ono što radimo i želimo od naše igre. Oni su sigurno nas analizirali u više utakmice i da 80-90% se znamo. Utakmicu može da odluče nijanse, i zato kažem da moramo biti fokusirani na sve segmente igre, u prekidima, u duelima, u tim drugim loptama. Ovo su mečevi koje određuju sitnice i ja tu kažem da jedan korak napred ili nazad mogu da budu jako bitni. Zato moramo da budemo brzi, agresivni i precizni.

Radnički je u februaru pobedio Vojvodinu kod kuće 2:1.

- Prvu utakmicu smo dobro počeli i igrali smo dobro, ali smo primili gol posle izgubljene lopte i loše postavke, ali to znamo. Taj period je bio i za mene i trenera je morao da prođe u adaptaciji. Drugo poluvreme smo igrali dosta bolje, izgubili smo zbog tog jednog penala. Znamo da će nam i sada biti teško na njihovom stadionu.

Trener Voše priznaje da nije lako oporaviti se u zgusnutom rasporedu, ali da je tim sada svežiji nego prošle sedmice.

- Ono što radimo između utakmica je oporavak i taktičke analiza i gde smo se fokusirali na greške koje treba da popravimo i da se usput oporavimo za naredni meč. Tempo nije lak, ali spremni smo i moramo da budemo. Imamo neke igrače koji su imali nekih problema, ali sada su se vratili i imaćemo više opcija za startnu postavu i za ulazak sa klupe. Ne bi trebalo da budemo i sada umorni kao što nismo bili sveži posle TSC-a.

Vojvodina ima odličnu tradiciju u penal seriji u Kupu Srbije, a Bandović ne krije da su se spremali i za takav scenario.

- Na sve smo se spremali i na penale, ali ono što ja zahtevam jeste da hoćemo da dobijemo utakmicu u regularnom delu. Ja ne verujem u sreću, ja verujem u rad i zato radimo naporno, ali spremni smo i na penale.

FK Vojvodina organizuje put u Kragujevac i nada se da će uz što veću podršku svojih navijača izaći kao pobednik i plasirati se u novo finale Kupa Srbije.

Utakmica Radnički 1923 - Vojvodina na programu je u sredu u 16 časova, uz direktan prenos na kanalu Arena premium 1.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike